Prøv Procycling Pluss idag

AVSLUTTER MED LAGTEMPO: Team Sparebanken Sør stiller i sitt siste ritt noensinne når VM på hjemmebane sparkes i gang søndag. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Avslutter med lagtempo: – Det blir spesielt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.09.17 11:11

Del på    

Herman Dahl håper å utfordre kommende lagkamerater på søndagens VM-ritt.

(procycling.no): Da neste års sponsor trakk seg ut av Team Sparebanken Sør, valgte lageier Thor Hushovd å skrote prosjektet som skulle bli en satsing av betydelig større grad enn i år.

Dermed har rytterne måttet prøve å finne nye arbeidsgivere. Lagtempoen i VM i Bergen blir siste gang vi ser Sparebanken Sør-trøyen i ritt.

– Det blir spesielt, det. Litt vemodig. Det blir en verdig avslutning, så vi får prøve å gjøre det beste ut av det, sier Herman Dahl til procycling.no. 23-åringen er en av de seks Sparebanken Sør-rytterne som utgjør lagets siste eventyr. 

Herman Dahl slår følge med lagkamerat Andreas Vangstad og Henrik Evensen (SEG Academy) til Joker Icopal neste år. Den spurtsterke sørlendingen kommer inn i Joker-stallen når sambygding Kristoffer Halvorsen reiser ut til Team Sky.

På startstreken på søndag står Dahl sammen med Vangstad, Kristian Aasvold, Fridtjof Røinås, Trond Håkon Trondsen og Mathias Skjold. De ser frem til opplevelsen det blir å sykle et verdensmesterskap på norsk jord.

– Det er først og fremst en skikkelig kul opplevelse og erfaring å ta med seg videre. Det er litt forskjellig hva de ulike rytterne på laget gjør neste år, så uansett blir det en god opplevelse. Vi skal gjøre det så godt som mulig, men vi vet at vi skal ha mye flaks for å vinne, smiler sørlendingen.

Lagtemposamling i Grimstad

Lagtempolaget befinner seg i Grimstad hvor de finpusser på teknikken. Der har de vært siden East Bohemia Tour som ble avsluttet lørdag.

Fire av de fem norske kontinentallagene sykler lagtempoen som starter på Askøy. Kun Team Coop velger å ikke sykle. De kjører heller ritt i Belgia kommende helg.

– Det er en liten intern, norsk konkurranse…

– Jo, det er klart det. Man må ha mye tro på seg selv hvis man har tro på medalje, men vi må jo prøve å slå de andre norske lagene. Det er det som er målet. Vi vet at det kommer til å bli tøft, men vi har det som mål.

– Hvilket norsk lag ser du på som de sterkeste?

– Jeg er litt forpliktet til å si Joker. De har vel det sterkeste laget på papiret. Men vi vet at lagtempo kan slå merkelig ut av og til hvis det ikke stemmer med dagen, så det kan skje mye. Men Joker er nok favoritt i den interne, norske kampen.

Løypen er noe utradisjonell i lagtemposammenheng i VM. Der det tidligere har vært flatbankernes øvelse, er det i år noe mer teknisk krevende utfordringer som venter rytterne. Blant annet Birkelundsbakken, som også kjøres i den individuelle tempoen, kommer til å spille inn i de taktiske disposisjonene til lagtempoen.

Orica-Scott-sjef Matt White beskriver løypen som nådeløs.

Herman Dahl har ikke vært og testet løypen, men bedyrer at det er en type løype man er vant med i Norge. For eksempel var NM-løypen i Trondheim i år, hvor Dahl kjørte lagtempo med blant andre Kristoffer Halvorsen, også av det lettkuperte slaget. Sparebanken Sør-rytteren fremhever at nettopp det kan være en fordel for de fire norske lagene.

– Takknemlig for å få muligheten i Joker

Dahl fikk en avtale i havn med Joker Icopal ganske kjapt etter at det sørlandsbaserte laget ga beskjeden om at de legger ned.

Dermed blir det en ny utfordring for mannen som tok sine første UCI-seire i Baltic Chain Tour i slutten av august.

– Det blir veldig gøy. Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten der. Jeg ser veldig frem til det, sier den kommende Joker-rytteren.

– Håper du å ta flere steg under Gino Van Oudenhouve?

– Ja, helt klart. Jeg håper jeg ikke har nådd potensiale mitt, så jeg har troen på at å komme inn i systemet der kan gjøre meg enda bedre. Det blir kanskje flere ritt som passer meg i land som Belgia, og de har drevet sykkellag på høyt nivå i flere år. Jeg håper å bedre meg både fysisk og taktisk, konkluderer Dahl.

 

Tagget med: , ,

Les også disse