LEGGER OPP: Andreas Vangstad avslutter karrieren etter sesongen 2019. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Vangstad legger opp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.11.19 14:50

Del på    

– Sitter igjen med en fryktelig tomhetsfølelse etter en slik beslutning, sier sørlendingen.

(procycling.no:): Andreas Vangstad har kunngjort at han legger opp etter denne sesongen. Joker Fuel of Norway-rytteren har vært en sentral rytter på den norske kontinentalscenen siden 2014. Nå melder rytteren fra Kristiansand at sesongen 2019 blir hans siste.

– Jeg avslutter sykkelsatsingen min, skriver 27-åringen i et innlegg på sosiale medier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det har ikke vært noe lett valg. Nå er dette kapittelet ferdig. Etter 6 år som toppidrettsutøver i sykling er det vanskelig å si at jeg legger opp. Dette blir min største livsendring så langt i livet. Min identitet er bygd opp på sykling og idrett, hverdagen de siste 10-årene har bestått av trening og prioriteringer.  Det føles veldig rart å gi slipp på noe som har betydd så utrolig mye for meg, sier Vangstad.

Tour of Norway

Den tidligere orienteringsløperen ble hentet til Team Plussbank etter en sterk tempoprestasjon i NM for Kristiansand CK i 2013. Året etter ble det bronse i samme øvelse.

Vangstad slo for alvor igjennom på sykkelsetet i 2015. Den temposterke sørlendingen gikk da til topps på den femte etappen i Tour of Norway etter et imponerende solobrudd, og ble med det den første, norske kontinentalrytteren med seier i et av de store UCI-rittene på norsk jord. Vangstad fulgte opp suksessen med seier i det danske UCI-rittet Fyen Rundt og temposølv i NM samme sesong.

Sesongen etter gikk Vangstad til topps Sundvolden GP. De to siste sesongene har han syklet for Joker Fuel of Norway.

– Jeg ser tilbake på fryktelig mange fine år, oppturer og nedturer, fine opplevelser, og mange gode mennesker og venner.
Man sitter igjen med en fryktelig tomhetsfølelse etter en slik beslutning, alle disse fine årene er nå ferdig. Sitter igjen med mange fine minner som jeg tar med meg videre i livet, sier Vangstad.

SKREV HISTORIE: Først av alle kom Vangstad inn for landing på Eggemoen. Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

– Det vanskeligste med å avslutte dette «livet» er alle menneskene som står rundt.  Jeg føler jeg skylder alle sammen noe tilbake og en stor takk for alt dere har gjort for meg. Det vil være vanskelig å takke alle på en ordentlig måte.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tillegg til triumfer i UCI-ritt både i Norge og utland, har Vangstad innkassert to NM-medaljer og kan vise til flere opptredener for Norge i internasjonale mesterskap.

– Tusen takk til alt jeg har fått oppleve, alle bekjentskap, venner og sykkelkamerater jeg har fått. Jeg er stolt over hva jeg har fått til, men ingenting hadde jeg fått til uten dere. Tusen takk!

– Nå starter en ny hverdag, avslutter Vangstad.

Tagget med: , ,

Les også disse