SLUTT: Inneværende sesong blir den siste for Thor Hushovds lag, Team Sparebanken Sør. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Hushovds lag legger ned etter VM-tempo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.08.17 17:10

Del på    

Sponsor ble likevel ikke med videre.

(procycling.no): Team Sparebanken Sør melder på sine hjemmesider at kontientalsatsingen legges ned etter inneværende sesong. Dette etter at en av sponsorene som først sa ja til å bli med videre, likevel har trukket seg.

Fra før har det vært kjent at hovedsponsor Sparebanken Sør ville ut av sponsoratet etter 2017-sesongen. I pressemeldingen heter det at VM i lagtempo i Bergen blir lagets siste konkurranse.

– Dessverre har en sponsor som jeg trodde var i boks trukket seg. Det blir derfor umulig å fortsette satsningen etter denne sesongen. Da blir det umulig for oss å fortsette som sykkellag. Jeg hadde sett frem til å fortsette satsningen som et norsk kontinentallag. Jeg er lei meg ovenfor rytterne og hele støtteapparatet. Det er også synd for sykkel-Norge når en så viktig utviklingsarena legges ned, sier lageier Thor Hushovd.

Først FixIT, så Sparebanken Sør

Det betyr også at ti ryttere står uten jobb etter sesongen. Flere av dem har allerede kontaktet Uno-X Hydrogen Development Team, Joker-Icopal og Team Coop.

Det er de tre gjenlevende, norske kontinentallagene etter at Team FixIT på sensommeren varsler at også de legger ned.

Les også: Team FixIT.no legges ned

Herman Dahl, spurteren som nylig vant Baltic Tour sammenlagt, skal i løpet av kort tid få en tilbud av Joker-Icopal for neste sesong. Også andre ryttere blir vurdert fortløpende, opplyser sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

procycling.no vet at både Team Coop og Team FixIT.no i sommer har vært i kontakt med Hushovd med tanke på et samarbeid i 2018. Samtalene skal ikke ha ført fram.

– Vi var interessert i dialog med Sparebanken Sør, men beskjeden vi fikk var at de ville kjøre på videre med eget opplegg. Det var nok litt vanskelig for Thor, med sin bakgrunn fra Rema 1000, å samarbeide med oss i Coop. Jeg synes dagens nyhet var veldig trist, og den kom også veldig sent, påpeker Hegreberg overfor procycling.no.

 

Alt tydet på at satsingen ville fortsette

Hushovd informerte rytterne før sommerferien om at «dersom laget ville fortsette neste år, vil det dreie seg om en oppgradering av dagens satsing».

I etterkant av Arctic Race bekreftet han at laget ville fortsette også neste år, med «nytt set up», men fortsatt på kontinentalnivået.

Hva som skjedde i etterkant er uklart, men det er altså på det rene at den ene av to sponsorer ombord valgte å hoppe.

Trond Håkon Trondsen er tillitsmann for ryttergruppen i sør. Han sier følgende om den nedslående nyheten:

– Vi rytterne er selvfølgelig lei oss for det som har skjedd. Vi hadde sett frem og håpet at det skulle fortsette, men slik er det, er den første kommentaren fra Trond Håkon Trondsen.

Team Sparebanken Sør har hjulpet Sondre Holst Enger ut i profflivet. Også Sindre Lunke (Team Sunweb) og Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) har sin bakgrunn i lagets rekker. Hushovds lag så dagens lys i 2010 under navnet Team Plussbank.

Tagget med: , , ,

Les også disse