Prøv Procycling Pluss idag

I GOD FORM: Jakob Fuglsang ble nylig nummer to i Tour de Suisse og har nok forhåpninger om et bra resultat i Tour de France. Foto: Tim de Waele

Fire dansker på Astanas tour-lag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.06.18 11:41

Del på    

Fuglsang får god støtte i jakten på en topplassering.

Våre naboer i sør har hatt en strålende sykkelsesong, med seier til Michael Valgren i Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, Mads Pedersens andreplass i Flandern rundt og Jakob Fuglsangs andreplass i Critérium du Dauphiné – for å ta noen av høydepunktene.

I Tour de France vil de også være godt representert, i all hovedsak på det kasakhstanske laget Astana. Et lag som i juli nesten vil være for å dansk å regne, med danske ryttere på fire av de åtte plassene.

Jakob Fuglsang får sin store sjanse som kaptein etter at han måtte bryte fjorårets ritt. Den gang hadde han også kapteinsansvar, den gang sammen med Fabio Aru, og lå helt oppe på en femteplass før han fikk et brudd i håndleddet på den tolvte etappen og måtte bryte på påfølgende etappe. I fjellene får han støtte av landsmannen Jesper Hansen, Luis León Sánchez, Omar Fraile og Tanel Kangert.

Fuglsang ble nummer to i Tour de Suisse tidligere i måneden og viste dermed god form foran Tour de France. 33-åringen har også en etappeseier fra Tour de Romandie tidligere i år.

I spurtene er det Magnus Cort som blir lagets håp. Dansken hadde en strålende start på sesongen og får sin første sjanse i touren, etter at han tidligere har vunnet to etapper i Vuelta a España.

Den siste dansken på åttemannslaget til Astana er Michael Valgren, som sammen med Dmitriy Gruzdev blir sentrale brikker på flatene og lettkupert terreng.

Ikke siden 2012 har flere dansker kjørt Tour de France for samme lag. Den gang var det selvsagt danske Saxo Bank-Tinkoff som hadde fire dansker på laget.

I tillegg er også Lars Michaelsen med som én av de tre sportsdirektørene for Astana.

PS! Fredag kom også nyheten om at Jonas Gregaard Wilsly får sjansen som staigaire i Astana denne høsten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse