Prøv Procycling Pluss idag

TIL LEGEBILEN: Jakob Fulgsang måtte innom legebilen etter en velt på den ellevte etappen. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Fuglsang med brudd i håndleddet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.07.17 20:30

Del på    

Dansken veltet på etappen til Pau.

(procycling.no): Onsdagens etappe ble en tung dag for Astana. Jakob Fuglsang gikk ned i en velt gjennom langesonen, men det tok ikke lang tid før dansken var tilbake på sykkelen.

Kort tid etter målgang ble det tatt røngtenbilder av Astana-rytteren, og resultatene var oppløftende. Nå har Fuglsang også vært gjennom CT-skanning. Da kom det fram at 32-åringen har to små brudd i den venstre armen.

– Jeg har to små frakturer. Ett i håndleddet og ett i albuen. Det er ikke så mye vi kan gjøre med det nå, sier Fuglsang til dansk TV 2.

– Det er vanskelig å si hvor vondt det er. Jeg kan ikke strekke ut armen 100 prosent. Det som bekymrer meg mest er om jeg klarer å bremse i utforkjøringene. Det er ikke så mye å gjøre med det, annet enn å prøve å fortsette, konstaterer Astana-rytteren.

Criterium du Dauphiné rytteren er helt tydelig på at han kommer til å starte morgendagens tolvte etappe. Fuglsang kom til mål sammen med hovedfeltet, og er dermed fremdeles nummer fem i sammendraget, 1:37 bak Chris Froome.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MÅTTE BRYTE: Dario Cataldo skadet også håndleddet, men klarte ikke å fortsette etappen. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Tung dag for Astana

Dario Cataldo var den andre Astana-rytteren som gikk i bakken på onsdagens etappe. Italieneren var involvert i samme velt som Fuglsang.

– Jeg tror noen skulle få tak i musetten sin, og bremset ned. Jeg tror jeg var i ferd med å unngå velten, men så ble jeg påkjørt bakfra. Jeg gikk ned, og Dario gikk også ned. Det ser ut til at det går verre med ham, ytrer Dansken om velten.

Fabio Aru sin viktige hjelper maktet ikke å fortsette etappen, og dermed ble Cataldo den første Astana-rytteren til å bryte årets Tour de France.

32-åringen ble raskt fraktet til sykehus for undersøkelser. Et brudd ble oppdaget i italienerens håndledd, samt en rekke sår og overfladiske skader på venstre side av kroppen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse