I TRØBBEL: Alexandr Vinokourov sliter med å få midlene han trenger til Astana-laget. Foto: Tim De Waele

Astana i økonomisk trøbbel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.02.18 21:43

Del på    

– Gutta får ikke lønn, sier Vinokourov.

(procycling.no): Sportslig sett har Astana åpnet 2018 på meget solid vis. Luis Leon Sanchez og Jakob Fuglsang har syklet godt i de spanske etapperittene, og i Tour of Oman tok Alexey Lutsenko og Miguel Angel Lopez dobbeltseier. Men bak kulissene er ikke havet like asurblått.

I et intervju med kasakhstanske Vesti forteller lagsjef Alexandr Vinokourov om store økonomiske problemer.

– Vi har gjort sykling til en fasjonabel sport i landet vårt. En stor sykkelkultur har blitt dannet, og selvfølgelig er Astana et av de mest populære sportsmerkene i Kasakhstan. Derfor er vi veldig bekymret for at vårt lag er truet av nedleggelse, sier Vinokourov om situasjonen.

– Vi har startet sesongen, gjennomført treningsleirer, deltatt i ritt, men vi har ikke mottatt finansiering for dette året. Vi går til rittene med oppsparte midler. Gutta får ikke lønn. Situasjonen er kritisk, forklarer den tidligere sykkelproffen.

Astana har 30 ryttere i stallen. Kun Team Sky har like mange ryttere på WorldTour-nivå.

– Dette er 30 ryttere som har inngått kontrakter, og vi har forpliktelser overfor dem. Det er mer enn 50 personer ansatt i laget, inkludert trenere, leger, massører, mekanikere og så videre. Flyturer, overnatting, logistikk. Alle disse kostnadene presser oss. En hver utsettelse av finansiering vil stoppe opp arbeidet til laget. Fortsetter det vil det føre til at prosjektet avsluttes, etter 13 år.

– Det er synd at et prosjekt, opprettet på initiativ fra staten, som har gitt både sportslige og samfunnsmessige resultater er under en slik trussel.

Tagget med: , , , ,

Les også disse