TIDLIG SEIER: Tom Boonen startet sesongen godt med etappeseier i San Juan. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Årets første virkelige klassiker

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.02.17 21:21

Del på    

Tom Boonen ser fram mot lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

(procycling.no): Det er over en måned siden WorldTouren 2017 startet, og mange av feltets sykkelstjerner har allerede tatt flere triumfer i ulike ritt, både i Australia, Midtøsten, Sør-Amerika og i Europa. Alikevel er det mange i landeveismiljøet som mener at sesongen først starter til lørdag, med Omloop Het Nieuwsblad.

Det første belgiske rittet har en spesiell plass i mang et sykkelhjertet. Ikke overraskende gjelder det også for Tom Boonen.

– Det blir en annen type sykkelritt. Lørdag kommer rittet som vi må se på som årets første virkelige klassiker. Vi må se på det rittet, og se hvem som viser styrke der, og hvem som viser svakheter. Hvem som er gode nå, er ubetydelig, forteller Boonen ifølge Cyclingnews.

Hull i samlingen

Den aldrende Quick-Step Floors-syklisten har vunnet et utall av klassikere. Aller høyest henger kanskje de tre triumfene i Flandern rundt samt de fire brosteinene fra Paris-Roubaix. Legger du til en verdensmestertittel, og en haug med andre store seire er det få som matcher Boonen sine palmarès.

Omloop Het Nieuwsblad er et gapende hull i merittlisten til 36-åringen, som gir seg som proffsyklist etter årets Paris-Roubaix. To andreplasser og to tredjeplasser er Tommeke sine beste resultater fra endagsrittet i hjemlandet. Oppladningen til det som blir hans siste forsøk på triumf i Omloop, har ikke vært helt optimal. I Tour of Oman gikk han i bakken på åpningsetappen.

– Jeg har noen ømme områder, men jeg blir stadig bedre. Det plager meg egentlig bare om natten når jeg skal sove – eller når jeg ikke får sove. Om noen dager så er jeg nok bra igjen, forteller den fortsatt optimistiske Quick Step-syklisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAIENBERG: Tom Boonen markere seg alltid opp bakken som går under navnet Boonenberg. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

48 dager igjen

Om 48 dager, etter Paris-Roubaix, er karrièren over for Tom Boonen. Et faktum han ikke har fått lov til å glemme.

– De minner meg på det hele tiden i Belgia. Å snakke om det på hver eneste av de resterende dagene er litt galskap. Vi må bare huske at Roubaix er det siste, og så snakker vi om rittene. Når vi krysser mållinjen i Roubaix, da kan vi se hva resultatet ble.

Som et viktig oppladningsritt, har Tornado Tom valgt seg Tirreno-Adriatico, fremfor Paris-Nice. 36-åringen har ikke kjørt det italienske rittet siden 2011. På spørsmål om hvorfor han valgte nettopp Tirreno-Adriatico, flirer Boonen.

– Pasta! Neida. Jeg ville ha noen ekstra uker i Italia. Jeg har vært i Frankrike de siste årene, men jeg har fordelt karrieren min ganske likt på de to rittene. Jeg ville også bruke de siste ukene i Italia fordi jeg kan være der før Sanremo.

Boonens siste vår kulminerer i de to brosteinsmonumentene i starten av april. Et hvert valg belgieren tar fram mot de to rittene vil bli nøye gransket, og muligens kritisert, i det sykkelgale hjemlandet.

– Det er litt irriterende, konstaterer Quick Step-rytteren, før han trekker på skuldrene. Uten at det virker som om han regner den byrden som spesielt tung.

Å være Belgias store klassikerhåp er ingen enkel oppgave, men Tom Boonen har båret byrden med letthet. Helt siden han suste inn til tredjeplass i sitt første Paris-Roubaix i 2002, bare 21 år gammel.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse