Prøv Procycling Pluss idag

- ER BLITT DÅRLIG BEHANDLET: Ledelsen i CK Victoria truer med å bryte alt samarbeid med landslaget neste år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lorvik og CK Victoria truer med å kutte alle bånd til landslaget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.09.17 15:13

Del på    

Krever unnskylding og forklaring på prosessen fram mot VM-uttaket.

(procycling.no): Skuffelsen i CK Victoria er enorm er at de føler at forbundet, med landslagssjef Carl Erik Pedersen i spissen, har vært med på å sabotere VM-sjansene til Ingrid Lorvik.

I et brev fra det trønderske sykkellaget, ført i penn av sportslig leder Sturla Johansen og med støtte fra John Rune Gilberg, gjør førstnevnte det klart at han vurderer å avslutte samarbeidet med forbundet og landslaget neste år.

Les også: Lorvik-vraking vekker reaksjoner

CK Victoria har i år sendt lag og mannskap til Thüringen Ladies Tour og stilt til start som det norske landslaget, men dette kan det nå bli en slutt på.

– Vi krever et møte med forbundet etter VM der vi ønsker en forklaring på ting. Dersom de ikke endrer på holdningene sine, vil det være slutt på samarbeidet. Jeg har rett og slett ikke motivasjonen lengre, sier Johansen til procycling.no.

I brevet tar han et kraftig oppgjør med det han opplever som «motarbeiding av enkeltutøvere» og prosessen forbundet har kjørt denne høsten.

«De siste årene har vi som klubb fått til et bra samarbeid med forbundet der vi har stilt oss til disposisjon en gang i året og syklet som landslag i etapperitt. Etter den siste tids behandling av Ingrid Lorvik ser jeg meg nødt til å avslutte dette samarbeidet. Jeg føler at det blir meningsløst å bruke så mye tid på dette arbeidet med en landslagsledelse/forbund som motarbeider enkeltryttere på denne måten og som er uinteressert i å satse på ryttere med den kapasiteten og prestasjonene som Ingrid viser i år», skriver Johansen.

– Har ikke fått muligheten til å kjøre seg inn

Den sportslige lederen i sykkellaget føler at forbundet ikke har gitt Lorvik noen reell sjanse til å kjøre seg inn på VM-laget foran mesterskapet i Bergen.

Kritikken mot henne har gått ut på at hun ikke er flink nok til å sykle i felt. En kritikk Johansen mener har gått ut på dato.

Dråpen som fikk begeret til å flyte over, var likevel at hun ikke fikk sjansen til å vise fram egen utvikling under Ladies Tour of Norway. Her stilte Norge et landslag i tillegg til Hitec Products.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

PÅ PODIET I LILLEHAMMER: Under NM for to år siden vant Miriam Bjørnsrud damenes fellesstart foran Cecilie Gotaas Johnsen og Ingrid Lorvik. Ingen av de tre jentene blir trolig å se på startstreken i Bergen. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Flere ryttere Johansen rangerer som svakere fikk sjansen, men fremdeles ikke Lorvik.

– Carl Erik (Pedersen) sa i fjor høst at hun ikke var aktuell for landslaget under VM i fjor, og det var helt greit. Men i år, med tanke på det som har skjedd fra NM i Stjørdal og utover, gir det ingen mening. Hun har vist fram at hun er en helt annen type rytter mentalt. Hun stilte til start i Thüringen, sammen med mange av de aller beste, og var bedre enn svært mange av dem over de fem fellesstartene. Det får hun ikke til om hun ligger på halen av feltet hele veien, men når vi påpeker det, viser de ingen interesse for utviklingen hennes i det hele tatt.

– Et ritt som passet Lorvik dårlig

Lorvik ble til slutt nummer 37 sammenlagt. En prolog og enkeltstart på temposykkel, hjalp ikke hennes sluttplassering. Men hun ble også nummer 13 på etappe to, og tok åttendeplassen på rittets siste dag.

Landslagsledelsen var likevel ikke fornøyd, og sendte henne til Vårgårda i Sverige med beskjed om å vise seg fra sin beste side.

– Opprinnelig skulle de ta ut laget til Ladies Tour etter Norgescupen i Sandefjord. Der vant Ingrid foran Stine Borgli (lagvenninnen fra CK Vicoria, vår anm.). Så får hun beskjed om at hun må prestere i Vågårda om hun skal vurderes til VM. Med unntak av Stine var hun bedre enn de fleste andre VM-aktuelle rytterne. Profilmessig er likevel et ritt som passer henne veldig dårlig. Landslagssjefen tar så ut et lag til Ladies Tour med to ryttere som ikke er VM-aktuelle, og tre ryttere som har prestere dårligere enn Ingrid hele sommeren. Alle fem går foran Ingrid i køen, og det gjør at hun mister muligheten til å vise seg fram. Det er ufattelig at hun ikke blir tatt med på et seksmannslag uten Hitec-ryttere. Hadde hun enda fått være med, så kunne hun enten ha vist fram at hun klarte seg bedre i felt nå enn tidligere, eller hun kunne ha blåst sin egen sjanse. Men da hadde hun i hvert fall fått muligheten.

Lorvik krever unnskyldning

Via Johansen formidler Lorvik at også hun teller på knappene hva gjelder landslaget under dagens sportslige ledelse.

– Hvis jeg ikke får en god forklaring eller en unnskyldning for behandlingen jeg har fått nå, er jeg uaktuell for landslagsoppdrag neste år, klargjør hun.

Lorvik sendte onsdag i forrige uke en forespørsel til landslagssjef Pedersen og ba om en begrunnelse på at hun ble utelatt fra laget som syklet Ladies Tour. Fem dager senere står forespørselen fremdeles ubesvart.

Siden dukket det opp en mulighet for henne til å sykle Tour de l’Ardèche. Johansen tok så kontakt med landslagssjefen for å høre om god innsats der ville hjelpe hennes kandidatur.

– Ingrid var fullt igang med å lete etter ledige flybilleter, men tilbakemeldingen var at han (Pedersen) anså VM-sjansene hennes som veldig små. Det er ikke aktuelt å reise ned dit om hun likevel ikke var VM-aktuell. Vi fikk beskjed at om hun fikk en plass i Lotto Belgium Tour, og kunne vise seg fram der, ville det hjelpe. Men der fant vi ingen ledige plasser, sier Johansen.

Støtte fra uventet hold

I regi av landslaget har åtte jenter vært i Belgia på en mini-samling i helga foran Lotto Belgium Tour.

Her skal den VM-uttatte kvartetten Emilie Moberg (Hitec), Susanne Andersen (Hitec), Katrine Aalrud (Hitec) og Vita Heine (Hitec) i aksjon. Med på laget har de Ingrid Moe (Bergen CK) og Stine Borgli (Victoria CK).

I tillegg har Thea Thorsen (Hitec) og Line Marie Gulliksen (Bærum OCK) deltatt på samlingen. Etter alle solemerker står de to siste ledige plassene mellom disse fire rytterne.

«Jeg vet at dere klamrer dere til forklaringen med at det er hjelperyttere dere ser etter, men da vil jeg påstå før VM starter at ingen av de aktuelle for de 2 siste plassene unntatt Stine (Borgli, vår anm.) har noen som helst mulighet til å bidra med noe så fremt det er resultat som er viktig. Hvis målet er å vises på TV i starten blir det noe annet, men da synes jeg dere må annonsere at det er det som er målet», skriver Johnsen i brevet.

Hitec-sjef Karl Lima sitter altså med fem av de VM-aktuelle jentene fra eget lag. Likevel sier han følgende om Lorviks kandidatur:

– Jeg tviler veldig sterkt på at hun blir tatt ut denne gangen, men i mine øyne hadde hun vært en kandidat. Jeg skal kanskje passe på hva jeg sier ettersom jeg har masse Hitec-jenter som vil sykle VM, men jeg mener Ingrid Lorvik er en kandidat slik hun har syklet i år, sier Lima til procycling.no.

– Sterkest i feltet den dagen

En av de beste prestasjonene kom i den tøffe NM-løypa i Stjørdal. Her måtte Lima sette hele laget i sving for å nøytralisere trønderjenta i motbakkene.

– Ingrid var den sterkeste i hovedfeltet den dagen, det er liten hvil om det. Hun kjørte også et godt Thüringen rundt. Samtidig har hun ikke vært med på samling i regi av landslaget og hun ble heller ikke tatt ut til Ladies Tour. På bakgrunn av det regner jeg med landslagsledelsen har andre jenter i siktet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MENER LORVIK BØR VÆRE AKTUELL: Karl Lima har selv fem Hitec-jenter som er VM-aktuelle i stallen, men innrømmer likevel at Ingrid Lorvik bør ha gjort nok for å melde seg inn i VM-diskusjonen. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

– Hun har fått kritikk for ferdighetene sine i felt. Hva tenker du om det?

– Jeg hadde henne i Hitec tidligere, og da var kjøring i felt en utfordring. Mitt inntrykk er at hun har tatt steg på det området. I Vårgårda opplevde jeg at Ingrid var blant de som hang med lengst i teten, men så blir hun sittende i gruppa som faller av og siden blir hentet inn. Resultatet hun satt igjen med var egentlig dårligere enn prestasjonen.

Johansen i CK Victoria er enig i at ikke alt gikk på skinner i det svenske WorldTour-rittet.

– De norske jentene satt på feil side av den splitten, men det var ikke bare Ingrid som feilberegnet der (Susanne Andersen syklet for Hitec og satt riktig plassert. Til slutt ble hun nummer 12, vår anm.). Det er en løype som ikke minner om Bergen i det hele tatt, så jeg ville heller ha sett henne i aksjon under Ladies Tour. Du måtte ha kapasitet for å sitte med der, skulle det vise seg. Det var det kun Stine som hadde av de jentene, de andre ble blåst av når det ikke gikk rolig.

Om Gunn-Rita-debatt: – Latterlig

Johansen innser at også står i fare for inhabilitet når han sier at både Stine Borgli og Ingrid Lorvik kunne forsvart de siste to plassene i VM-uttaket.

– Men hvordan tror du de uttaket kommer til å se ut?

– Jeg regner med at om Stine og Ingrid (Moe) gjør det bra i Belgia, så blir de to. Hvis de ikke leverer, kan en av dem byttes ut med Line Marie Gulliksen eller Thea Thorsen.

– Kan du se noen opplagte grunner som forsvarer å vrake Lorvik?

– Jeg må si at jeg sliter litt med det. Det virker som de har noe imot henne. De kommer med argumentet om feltkjøring, men de virker ikke interessert i å finne ut om hun har framgang på det området. Det later ikke til at de ønsker å satse på henne, selv om hun ikke er mer enn 31 år. Om hun er selvskreven på et VM-lag eller ikke, det er et eget spørsmål. Det jeg synes er verst, er historien fra NM og fram til i dag. At hun ikke skal få en sjanse til å vise seg fram. Hun har syklet bra i både Thüringen og Tour de Hallingdal, men det betyr visst ingenting. Hans Falk sier at hun er blitt vist tillit på landslaget, men jeg er ikke enig i det. Hun fikk prøve seg i Vågårda, men før det var hun kun tatt ut som reserve på en treningsleir i februar/mars. Det er ikke tillit. For meg virker det som at det egentlig ikke er landslagssjefen som har det siste ordet når laguttakene blir gjort. Når jeg ser navnet til Gunn-Rita bli trukket inn, er det i hvert fall latterlig å bruke kjøring i felt som argument mot Ingrid, avslutter Sturla Johansen.

PS: Landslagssjef Carl Erik Pedersen må gjerne ta kontakt med procycling.no dersom han leser denne saken.

Tagget med: , , , ,

Les også disse