KJEMPET OM SEIER: Andreas Leknessund preget finalen på andre etappe av Ronde de l'Isard. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

Angrepsvillig Leknessund på andreplass i Frankrike

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.05.19 15:56

Del på    

Uno-X henger med i toppen i Ronde de l’Isard.

(procycling.no): Andreas Leknessund kjempet om seier helt til målstreken på andre dag av Ronde de l’Isard.

En krevende fjelletappe på 136 kilometer lå og ventet mellom starten i Salies-du-Salat og målstreken i Castillon-en-Couserans.

Etter noen småkuperte første mil ventet to fjell: Portet d’Aspet og Col de la Core.

Lars Saugstad var blant rytterne som angrep for Uno-X den første timen, men noen stor ledelse fikk ingen av bruddforsøkene før fjellene kom.

I den første stigningen satt Idar Andersen i et mellombrudd, men over toppen og i dalen mellom fjellene samlet det seg en stor favorittgruppe i front.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ingen klarte å slite seg løs, og tolv mann satt i den reduserte gruppa med tre mil igjen. Torjus Sleen og Andreas Leknessund satt med for Uno-X Norwegian Development Team.

Sleen tok den siste innlagte spurten foran sin lagkamerat, og kort tid etter støtet Leknessund. Nordlendingen fikk raskt ti sekunder, men slet med å strekke ledelsen enda lenger.

Forsøket ble kjørt inn. Så var det Cristian Scaroni (Groupama-FDJ Continental) sin tur til å angripe. Han holdt ledelsen langt inn på siste kilometer, men det var to mann som klarte å slå ham.

I spurten som fulgte var italienske Andrea Bagioli (Team Colpack) raskest, mens Andreas Leknessund måtte ta til takke med andreplassen. Scaroni ble nummer tre sekundet bak de to. 

Torjus Sleen kom i mål som 11. mann, 13 sekunder bak Bagioli. Italieneren leder nå rittet sammenlagt, med to fjelletapper igjen som utgjør rittets siste halvdel.

Tagget med: , , ,

Les også disse