KNAKK KRAGEBEINET: Andreas Leknessund, her på treningsleir. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

– Veldig enige rundt min utvikling

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.05.19 19:24

Del på    

Leknessund storfornøyd etter å ha signert for Team Sunweb.

(procycling.no): Onsdag morgen kom nyheten om at Andreas Leknessund har signert for Team Sunweb fra og med 2021-sesongen.

Tromsøværingen, som tirsdag fylte 20 år, sykler dermed for Uno-X i halvannet år til før han tar steget opp til WorldTouren.

Leknessunds signatur har vært ettertraktet blant flere lag, men det var altså Sunweb som fristet ham mest. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I fjor vinter var nordmannen på samling hos utviklingslaget til Team Sunweb, men Leknessund har vært klar på at det ikke har vært aktuelt å signere for utviklingslaget når tilbudet i Uno-X har vært såpass bra.

– De har jo holdt et øye med meg (etter samlingen), men det har ikke vært så mye kontakt før nå i vinter. Da tok de kontakt og sa at de var interessert, og da gjaldt det WorldTour-laget og ikke utviklingslaget. Det var jo veldig interessant. Det er et av de lagene jeg har sett på som aktuelle. Prosessen har vært ganske enkel og ryddig. De har vært veldig greie, og vi tenker ganske likt og er veldig enige i mye rundt min egen utvikling, sier Leknessund til procycling.no.

– Fint å få forklart ord og uttrykk i kontrakten fra en som har vært lenge i gamet

I høst inngikk Leknessund og lagkamerat i Uno-X, Erik Resell, et samarbeid med agent og tidligere proffsyklist Manuel Quinziato.

Den tidligere Liquigas- og BMC-proffen har vært gull verdt for Leknessund i prosessen rundt Sunweb-signeringen. 

– Det har hjulpet veldig å ha ham med. Det er fint at han tar for seg det som kommer fra de forskjellige lagene, og han har mye erfaring fra forhandlinger og så videre. Jeg hadde ikke klart dette alene. Jeg hadde ikke visst hva jeg skulle se opp for i en sånn prosess. Det er mye ord og uttrykk bare i kontrakten som jeg ikke egentlig ikke helt forstår, som er fint å få forklart fra en som har vært i gamet lenge, ler sølvvinneren fra NM-tempoen i Andebu i fjor.

UTFORDRET PROFFEN: Andreas Leknessund pushet Edvald Boasson Hagen hele veien inn i kampen om NM-gullet på tempo i fjor. FOTO: Theis Magelssen/procycling.no

Sikter mot podiet i Ronde de l’Isard

For øyeblikket befinner Leknessund seg i Frankrike der han og Uno-X skal sykle U23-rittet Ronde de l’Isard. Rittet starter torsdag, går over fire dager og inneholder flere tøffe stigninger. Det var også i dette rittet Leknessund debuterte for Uno-X i fjor. Da kom han på andreplass på en seig bakkefinish, kun slått av nåværende Bahrain-Merida-proff, Steve Williams, og endte på syvendeplass sammenlagt.

– Hva kan du få til i det rittet i år?

– Det er vanskelig å si. Det er første rittet av den typen i år. Det gikk jo bra i fjor, men jeg må jo prøve å forbedre den syvendeplassen sammenlagt. Topp tre sammenlagt tenker jeg er et fint mål å sette. Det er hårete, men akkurat nok realistisk til at man kan motivere seg for det. 

Grunnet sykdom den siste tiden, kjører ikke Tobias Foss rittet som hadde passet hans egenskaper ypperlig. Dermed blir det fort Leknessund og U23-norgesmester, Torjus Sleen, som blir Uno-Xs farligste kort i det tøffe etapperittet.

– Det var synd med Tobias, det hadde vært bra å ha ham i tillegg, men jeg tror jeg og Torjus skal bite fra oss.