SLAGEN: Alejandro Valverde røk ut av podiet på siste fjelletappe. Foto: by Tim de Waele/Getty Images

– Alt jeg kunne gjøre var å lide

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.09.18 11:41

Del på    

Valverde sin seiersdrøm ble smadret på siste fjelletappe.

(procycling.no): Simon Yates herjet i fjellene på de siste fjelletappene av La Vuelta. Alejandro Valverde hang ikke med i svingene. Movistar-sitt beste kort i sammendraget slet opp Coll de la Gallina, og på vueltaens siste dag i fjellene røk veteranen tre plasser nedover i sammendraget. Ned fra podiet, til femteplass.

– Andre gang vi syklet opp Beixalis (den fjerde stigningen på etappen, journ. anm) slet jeg virkelig, sier Valverde om etappen ifølge Cycling Weekly.

– Jeg følte meg ikke bra, og klarte knapt å få beina til å gå rundt. Alt jeg kunne gjøre var å lide etter det, og så lide litt til, utbroderer en utmattet 38-åring.

Valverde endte 2:46 bak Simon Yates på etappen, og ytterligere 23 sekunder bak etappevinner Enric Mas og toer Miguel Angel Lopez. Quick-Step-rytteren klatret til andreplass, mens Lopez tok tredjeplassen. Steven Kruijswijk steg også forbi Movistar-kapteinen.

For den spanske veteranen ble det ingen drømmereprise fra 2009, da han vant sin eneste Grand Tour. Men Valverde var fattet etter målgang.

– Jeg må være fornøyd når jeg gir alt jeg har. Man må akseptere nederlag. Når man vinner er alt flott, men når man taper så må man erkjenne at rivalene er bedre og se framover, bedyrer Murcia-syklisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMMEN I MÅL: Movistar skuffet mot slutten av vueltaen, og Quintana tauet Valverde opp siste bakke. Foto: Michael Steele/Getty Images

– Jeg har vært der oppe gjennom hele vueltaen, og forlater den på fornøyd vis. Laget har gjort det bra med to etappeseirer, poengtrøya og lagkonkurransen.

Nairo Quintana fremsto som sterkere enn Valverde på siste fjelletappe, men colombianeren var allerede akterutseilt i sammendraget. Dermed ble han hjelperytter, og endte selv som åttendemann.

Det ble ingen Grand Tour-seier på Movistar i 2018. Prosjektet med Nairo Quintana, Mikel Landa og Alejandro Valverde i spissen endte med tiendeplass i Tour de France, og nå femte- og åttendeplass i vueltaen. En 25 år gammel ecuadorianer står for årsbeste av en Movistar-rytter i en Grand Tour. Fjerdeplassen i Giro d’Italia klarte hverken Quintana, Valverde eller Landa å overgå.

VM-formen virket lovende da Valverde vant etapper og nærmet seg Simon Yates, men ambisjonene røk på et par punkteringer på de siste etappene. 38-åringen håper allikevel å få prikket formen inn mot et VM som trolig blir hans siste sjanse til å ta gull.

– Nå må jeg se mot VM, og se hva vi kan få til der. De siste dagene har ikke vært de beste, men jeg tror fortsatt det er nok tid til å endre på ting og reise til Innsbruck i god form.

Alejandro Valverde har to sølv og tre bronse fra tidligere verdensmesterskap. Gjennom sykkelhistorien har ingen annen rytter klart mer enn fire medaljer.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse