LEGGER OPP: Adrian Aas Stien er inne i sin siste sesong som Joker Icopal-syklist. FOTO: procycling.no

Adrian Aas Stien legger opp

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.09.17 21:24

Del på    

24-åringen syklet sitt siste UCI-ritt på mandag.

(procycling.no): Mandag syklet Adrian Aas Stien sitt siste UCI-ritt. 24-åringen har syklet for Joker Icopal i flere år, men han vil gi seg med toppsatsingen etter 2017.

«Etter ganske mange runder med meg selv har jeg altså tatt avgjørelsen om å legge opp som aktiv syklist. Grunnene til disse er mange og sammensatt, men går i all hovedsak ut på at jeg føler jeg har større motivasjon for å prøve nye ting.» skriver Aas Stien på sin egen blogg.

Trønderen har slitt med skader i lang tid, og det er en del av grunnen til at han nå velger å avslutte karrieren som toppsyklist.

«2017 ble, sportslig sett, et helt forferdelig år for meg personlig og ganske langt unna det jeg hadde håpet på. Kroppen har rett og slett ikke spilt på lag. Før sesongen hadde jeg som et klart mål om å fortsette utviklingen å ta nye steg, men istedet føler jeg at det har blitt ett steg tilbake. Jeg elsker å sykle og når jeg tenker på de gode øyeblikkene så er det klart jeg har lyst til å sykle videre. Jeg vet jeg fortsatt har mye å gi og man kan alltid bli bedre – men jeg har hatt mine år med motgang og jeg innser at jeg ikke har motivasjonen til å gjøre den jobben som kreves for å være på det nivået jeg ønsker.»

Aas Stien har nå flyttet hjem til Trondheim, og vil starte på livet som student.

«Det er tøft å gi slipp, tiden som syklist har vært mitt livs tid, jeg har møtt så mange herlige mennesker og fått venner for livet – men nå starter et nytt kapittel. Jeg har flyttet hjem til Trondheim og startet på Psykologi årsstudium, skal ta opp fag og se litt på hvilke muligheter jeg har til neste år. Jeg skal finne noe som føles like meningsfullt og utfordrende som syklingen og jeg skal satse like hardt. Jeg har de siste årene drevet på som trener på siden og skal nå følge opp den jobben enda tettere. Selv om jeg legger opp er jeg nok fortsatt å finne i sykkelmiljøet i årene som kommer. Bloggen kommer ihvertfall til å stå inntil videre.»

Les hele blogginnlegget til Aas Stien her.

Tagget med: , , , ,

Les også disse