FØRSTE FORSØK: Pascal Ackermann var raskest på den første spurtetappen i Giro d'Italia. Foto: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Ackermann vant på første forsøk

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.05.19 17:14

Del på    

VIDEO: Se den tyske mester triumferte i hans aller første Grand Tour-spurt.

(procycling.no): Den andre etappen av Giro d’Italia 2019 var første sjanse for feltets raske ryttere. Aller mest krutt i beina var det Pascal Ackermann som hadde.

Den tyske mesteren syklet sin andre Grand Tour-etappe, og dermed var søndagens etappe første gang han fikk spurte for seier i et av sykkelsportens treukersritt.

Se Ackermann sin triumf her!

En velt på siste kilometer skapte en splitt, og de som havnet foran deltok i seierskampen. Caleb Ewan (Lotto Soudal) fikk et godt opptrekk, men Ackermann fant sin egen vei til mål på strålende vis. På motsatt side av veien spadde han på med kjempekreftene og passerte Ewan. Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) fulgte på hjulet, men klarte ikke å passere tyskeren.

– Nå er jeg bare så glad. Dette var den første sjansen jeg hadde til å vinne en etappe. Og vi klarte det med en gang. Nå har hele laget fått mer motivasjon, og det er bra for de neste tre ukene, sier en smørblid Ackermann i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Jeg så med 250 meter igjen at ingen hadde startet spurten sin, så jeg bestemte meg for å åpne. Nå må jeg bruke farten min.

Se seiersintervjuet med Ackermann her!

Sam Bennett vant tre etapper i Giro d’Italia i fjor, og Ackermann ble sendt til Giroen foran Bennett i år. Nå slipper unggutten å tenke på presset i like stor grad.

– Det var litt press på meg, men så er det min første Grand Tour, og du vet aldri hva som skjer. Nå er jeg bare glad for å vinne, svarte 25-åringen.

Etappen var på 205 kilometer, med start i Bologna og målgang i Fucecchio. Med to leie klatringer på de siste fem milene var det spekulert i om det kom til å ende i massespurt. Men feltet kjørte i kontrollert tempo opp stigningene, og ingen angrep materialiserte seg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De fire gjenværende utbryterne, Francois Bidard (AG2R La Mondiale), Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Lukasz Owsian (CCC Team) og Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) ble kjørt inn omlag syv kilometer før mål.

Les rittreferat under resultatene!

Slik gikk det til:

Det regnet tungt på starten i Bologna og rytterne var ikledd lange bukser og regnjakker. Det var liten interesse for noe lang kamp om å komme med i bruddet på den 205 kilometer lange etappen og åtte ryttere fikk raskt gå.

Francois Bidard (AG2R La Mondiale), Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC Team), Sean Bennett (EF Education First), Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini), Giulio Ciccone og William Clarke (Trek-Segafredo) hadde opparbeidet seg en ledelse på fire minutter tilbake til hovedfeltet allerede etter 15 kilometer.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jumbo-Visma tok ansvar, men fikk rakst assistanse fra Deceuninck-QuickStep, Lotto Soudal, Bora-Hansgrohe og UAE Team Emirates. Alle spurtlagene var med på drajobben.

Finere vær

Giulio Ciccone var raskest opp stigningen på lørdagens tempo, og satt i bruddet i klatretrøya.

Regnet roet seg, og mer behagelige værforhold hang over rytterne de neste timene av etappen.

Utbryterne tapte litt tid, og med åtte mil igjen ledet de med 3:30.

Etappens første kategoriserte stigning var på 5,7 kilometer med 6,8 prosent i snitt. På det bratteste var den dog 13 prosent. Bruddet sprakk opp, og Ciccone tok flest klatrepoeng.

Frapporti, Bidard og Owsian satt igjen med Trek-rytteren etter bakken.

Feltet hakk i hæl

Også den siste kategoriserte stigningen ble beseiret av Ciccone, foran Bidard, Owsian og Frapporti.

Hovedfeltet hadde et snaut minutt fram til tetkvartetten med 23 kilometer igjen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bora-Hansgrohe satt mye i front for å gi Pascal Ackermann en så god reise som mulig inn til Fucecchio.

Ledelsen til kvartetten i teten tikket nedover i takt med kilometerne, og syv kilometer fra målstreken var feltet igjen samlet.

Bora og FDJ knivet om teten en stund, før Dimension Data vant fram før tre kilometer gjensto.

Démare sitt tog kom fram med to kilometer igjen, med Viviani (QuickStep) på hjul. Bora tok raskt over, men Lotto Soudal var først inn på siste kilometer.

En FDJ-rytter deiset i bakken på siste kilometer, men Caleb Ewan fikk et strålende opptrekk. På motsatt side av veien dundret Ackermann framover, og passerte til slutt også Ewan.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse