Prøv Procycling Pluss idag

FERDIG SOM PROFFLAG: Den andre sesongen som Pro-lag ble den siste for Riwal-Securitas. FOTO: Riwal-Securitas Cycling Team

Riwal-Securitas ferdig som profflag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.12.20 13:44

Del på    

Håper å kunne fortsette på kontinentalnivå i 2021.

(procycling.no): Lørdag offentliggjorde Riwal-Securitas-direktøren Steffen Kromann, overfor danske Ekstrabladet, at sykkellaget har gitt opp kampen om å fortsette som profflag i 2021.

Dermed blir Danmark helt uten et profflag i neste års sesong.

– Vi har arbeidet til det siste, selv om vi nok ikke virkelig har trodd på at noen i ellevte time ville gå inn i det her med et sponsorat på for eksempel to millioner euro, sier Kromann.

– Vi må erkjenne at mulighetene for å ha et ProTeam i 2021 er tomme. Det er ergerlig. Det er drist. Det har vært en lang prosess og vi har arbeidet hardt, men det lyktes dessverre ikke, konstaterer den danske lagsjefen.

Alt håp virker dog ikke å være helt ute for prosjektet. Kronmann vil forsøke å fortsette å la laget fortsette på kontinentalnivå. De har nå søkt inn til det danske sykkelforbundet om å få etablere laget på sportens tredje nivå.

Les procycling.nos beste artikler fra 2020! (+)

Prosessen med å redde laget og rytterstallen har pågått over mange måneder. Dermed ble gårsdagens innrømmelse ekstra tung og ta.

– Det har vært litt av en prosess. Så nå er det opp på hesten igjen for å finne ut av hva man skal gjøre. Det har vært en trist uke må man kunne si.

– Jeg synes at alle i laget hadde fortjent å fortsette, men det ble ikke slik, fortsetter Kronmann.

Han er åpen om at den pågående pandemien har vært avgjørende for at det ikke ville seg for Riwal-laget. Selskapene som har støttet dem har også hatt problemer.

– Riwal er et godt eksempel. De har gode tall i Danmark, men i Sør-Europa så blør de for der er byggeplassene lukket.

Riwal er et selsap som blant annet leverer lifter og annet utstyr til byggeprosjekter.

Riwal-Securitas hadde fire norske ryttere på kontrakt i 2020. Sindre Lunke har bestemt seg for å legge opp. Hva 2021 bringer for Sondre Holst Enger, August Jensen og Kristian Aasvold er fremdeles ukjent.

Tagget med: , , ,

Les også disse