Prøv Procycling Pluss idag

ITALIENSKE OVERMANN: Håkon Lunder Aalrust ble spurtslått av Samuele Battistella. Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz

Aalrust: – Det er det beste jeg har gjort noen gang

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.06.18 19:00

Del på    

20-åringen nære seier på første etappe av fredsrittet.

(procycling.no): Den første etappen av Fredsrittet ble avgjort da et brudd på fire ryttere gikk inn. Samuele Battistella (Italia), Jonas Vingegaard (Danmark), Kobe Gossens (Belgia) og Håkon Lunder Aalrust slet seg løs ut på den siste runden.

Kvartetten tok raskt igjen en brudduo som lå noen sekunder foran feltet, og kjørte fra dem inn mot mål. Det endte i en spurt mellom de fire, der italieneren var den raskeste. Aalrust ble andremann på den 133 kilometer lange etappen, og sørget for en ny norsk topplassering.

– Det er det beste jeg har gjort noen gang egentlig. Så jeg må si meg fornøyd med det. Men det hadde vært deilig å vinne, sier Aalrust ti procycling.no.

– Med én runde igjen så går jeg av gårde med en ganske stor gruppe. I bakken med ti kilometer igjen så støter dansken og italieneren. Så kommer vi av gårde. Det ble kjørt hardt og vi gikk rundt helt til mål, så så vi litt på hverandre før det ble spurt, beretter U23-syklisten om finalen i Rymarov.

I den slake motbakken opp til mål ble det lurekjøring, før italienske Battistella viste seg som den raskeste.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NESTEN: Håkon Lunder Aalrust ble nummer to på første etappe av Fredsrittet. Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz

– Jeg var en sykkellengde bak. Vi så på hverandre med 300 igjen, så åpnet dansken med 200 igjen. Det var litt motbakke i spurten med noe bybrostein på toppen, så det var en seig spurt. Det er litt kjipt å ikke dra den i land. Men det er et bra resultat, konkluderer 20-åringen.

23 sekunder bak dundret Jake Stewart (Storbritannia) først over målstreken i feltet. Syver Wærsted, Andreas Leknessund, Rasmus Fossum Tiller og Torjus Sleen trillet i mål med feltet, mens Iver Skaarseth var noen minutter bak der igjen.

Torsdag åpnet det norske landslaget prologen i det tsjekkiske U23-rittet med seier til Rasmus Fossum Tiller.

Fjelletappe på lørdag

Battistella tok også over ledelsen i sammendraget med sin etappeseier, der Håkon Lunder Aalrust nå er andremann. Derfor vil han sykle med ungdomstrøya i morgen. Coop-rytteren har merket stigende form den siste tiden.

– Formen er egentlig veldig bra. Jeg føler jeg har restituert meg bra og lagt inn litt god trening etter Tour of Norway. Nå føler jeg at det begynner å bli ganske bra egentlig.

Lørdag venter rittets kongeetappe. U23-rytterne skal opp en stigning som har toppunkt 1157 meter over havet to ganger på de siste fem milene.

– Det blir en spennende dag i morgen. Det kommer til å bli knallhardt. Vanligvis er nok de bakkene i overkant for meg, men vi skal prøve. Det viktigste i morgen er at vi klarer å jobbe for Andreas (Leknessund) og at han kan bite fra seg på slutten.

– Hva tror du han kan få til i morgen?

– På en god dag så kan han være med å kjempe om pallplass vil jeg tro. I sammendraget er det jo en viktig dag i morgen.

Andreas Leknessund er 37 sekunder bak i sammendraget, og trillet i mål med feltet på fredagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I FØRINGEN: Det norske U23-landslaget tauet feltet gjennom store deler av etappen. Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz

Tok opp jakten på ensom danske

Flere nordmenn var aktive i dagens ritt.

Inn mot de lokale rundene i Rymarov var Rasmus Byriel Iversen den ensomme lederen. Dansken hadde elleve sekunder til feltet ved første passering over målstreken.

En mann med samme navn, rittleder Rasmus Fossum Tiller, tok opp jakten. Han fikk raskt kontakt med Iversen, men duoen ble kjørt inn før andre runde.

Felix Gall (Luxembourg) og Tom Wirtgen (Belgia) støtet, og fikk nesten 30 sekunder med to runder igjen. Fem norske ryttere ledet feltet over målstreken, og reduserte luken til de to.

Duoen ble parkert på siste runde.

Tagget med: , , , ,

Les også disse