Prøv Procycling Pluss idag

NORSK FAVORITT: Forventningene var store foran VM-tempoen til Andreas Leknessund på hjemmebane i Bergen. FOTO: Norges Cykleforbund

SAMMENLAGTHÅPET: Andreas Leknessund imponerte stort i Ronde de l'Isard og er det norske håpet i Fredsrittet også. FOTO: Norges Cykleforbund

– Han kan nå helt i toppen, hvis alt går vår vei

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.05.18 20:06

Del på    

Kristiansen forsiktig optimistisk til topplassering i Fredsrittet.

(procycling.no): Det norske U23-landslaget innledet det prestisjefylte Fredsrittet på strålende vis da Rasmus Fossum Tiller tok en imponerende seier.

Det er Uno-X Norwegian Development Team-sportsdirektør Stig Kristiansen som leder landslaget under Nations Cup-rittet og han var naturligvis strålende fornøyd med åpningen, da procycling.no snakket med ham etter etappen.

LES OGSÅ: Tiller åpnet Fredsrittet med prologseier

– Nå fikk vi jo den beste starte vi kunne ønsket oss. Det var selvfølgelig ikke helt utenkelig at Syver [Wærsted] eller Rasmus kunne komme høyt opp i dag, så det var jo ekstra gledelig at Rasmus kom helt på toppen. Det var ganske klar margin til en så kort prolog å være. Han gjorde en skikkelig god prolog og han sa han følte flyt hele veien også, og det er jo sjelden man gjør på en to kilometer hvor alt bare gjør vondt.

Prologen gikk bare over to kilometer, men Joker Icopal-rytteren maktet likevel å sykle 1,65 sekunder raskere enn andremann, portugiseren Ivo Oliveira, med tiden 2:12,19 og en gjennomsnittsfart på 54,55 kilometer i timen.

Håper på ny stor prestasjon fra Leknessund

Mens Tiller vant dagens etappe er det 19 år gamle Andreas Leknessund laget setter sin lit til på lørdagens kongeetappe, hvor rittet trolig blir avgjort.

Den 151 kilometer lange etappen mellom Krnov og Dlouhé Stráně avsluttes med to lengre klatringer. Tromsoværingen dominerte internasjonalt i juniorklassen i fjor og hadde en strålende start på U23-karrieren tidligere denne måneden. I Ronde de l’Isard – et av de hardeste rittene på U23-kaldenderen – kjørte han formidabelt og ble nummer to på rittets tøffeste etappe og nummer syv i sammendraget.

– Jo, det er jo som du sier: formidabelt. Vi vet jo at når du er ung så varierer man litt mer enn når du har fått noen år i sekken, men vi håper han kan gjenskape det han gjorde der og hvis han gjør det så vet vi at toppresultatet er veldig nært. Han er jo europamester på tempo, han vant vel tre Nations Cup-tempoer i fjor. Det er jo en type det her. 

LES OGSÅ: – Sånne ritt jeg har som mål å prestere i

(artikkelen fortsetter under bildet)

SESONGENS FØRSTE SEIER: Rasmus Tiller innledet Fredsrittet på strålende vis. FOTO: Norges Cykleforbund

– Vil ikke tre for mye ansvar over hodet hans

Fjorårets utgave ble vunnet av belgiske Bjorg Lambrecht, som i dag er proff hos Lotto-Soudal. Kristiansen er forsiktig i å stille for tøffe krav til den unge rytteren, men er klar på at store ting kan skje om alt klaffer.

– Topp ti er det jeg ser for meg som en moderat inngang. Han er 19 år, så han skal få lov til å få litt spillerom i de første rittene han kjører. Vi går for at han kjører på sitt beste og det er jeg ganske sikker på holder til topp ti.

– Han er jo fersk U23-rytter, er det noen spesielle fallgruver her kontra juniorklassen?

– Så lenge du holder deg til U23 så er det jo mange førsteårsryttere som kan gjøre store ting i den klassen. Såpass dominerende som han var på tempo i fjor så vet vi jo at han er blant de sterkeste vi noen gang har hatt. Så gjelder det å ikke tre alt for mye ansvar nedover hodet hans, så han får lov til å prøve og feile litt. Så ser vi hvordan det går.

– Vi skal prøve skikkelig, det er det ikke noen tvil om, sier han og tilføyer at Leknessund gleder seg til lørdagens etappe.

Uno-X-rytteren ble nummer 51 på dagens etappe, ni sekunder bak Tiller.

Nye vinnersjanser fredag

Etter torsdagens seier sykler Ringebu-gutten i den gule ledertrøyen på morgendagens etappe, som Kristiansen forventer enten ender med at et brudd går inn eller en massespurt. Her blir det Syver Wærsted, Håkon Lunder Aalrust og Tiller som forventes å prestere.

Hvis vi får en av de tre i brudd så sitter vi veldig godt i det. Det skal vel godt gjøres å få Tiller i brudd, siden han har gul ledertrøye. Jeg tror de fleste som ser han skjønner at han ikke kommer til å klatre voldsomt på lørdag. Mannen er jo skinn, bein og muskler, og drøye 85 kilo. De skjønner at han er en god rytter på prologen og morgendagens etappe. Det kan nok hende han får lov til å gå. Det er veldig mange klatrere og mye orientert rundt det her.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse