KJEMPET Katrine Aalerud slet seg igjennom fjorårets Giro Rosa, tross skadene hun hadde etter velten før lagtempoen. FOTO: Even Emberland

Aalerud på bedringens vei

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.07.19 19:45

Del på    

– Er ikke så glad i å være bakpå, sier Virtu-syklisten om femte etappe i Giro Rosa.

(procycling.no): Etter noen blytunge dager begynner pila å peke svakt oppover for Katrine Aalerud.

Virtu-syklisten veltet før lagtempoen som åpnet Giro Rosa på fredag og har siden slitt med pusten. Fire dager etter velten sitter det fortsatt i kroppen, men i stadig mindre grad.

– Det kjennes bedre for hver dag. Er fortsatt ikke tipp topp når jeg ikke får pustet helt normalt enda. Men jeg kommer til å fokusere på å ta det dag for dag og håpe at jeg er klar for å være med der jeg burde høre hjemme. Jeg er ikke så veldig glad i å være bakpå, sier Aalerud om tirsdagens etappe til procycling.no.

På den første skikkelige fjelletappen i Giro Rosa klatret 24-åringen i mål på 38. plass med elleve minutter opp til vinneren. Dog var det kun fem minutter som skilte mellom 20. plassen og Aalerud.

Onsdag venter en 12,1 kilometer lang bakketempo før to småkuperte etapper. Så kommer kongeetappen på fredag.

– Man må være litt tålmodig. Men jeg har troen på at jeg snart skal være klar. Det er positivt at vi bare er halvveis og at jeg er mye bedre. Bare litt til nå så tror jeg at jeg kan begynne å puste normalt, beretter Virtu-klatreren.

«Romvesenet» utklasset alle

Selv uten skadene hadde nok Aalerud slitt med å følge Annemiek van Vleuten i finalen. Nesten umiddelbart etter starten av den snaut åtte kilometer lange siste stigningen klinket Mitchelton-Scott-kapteinen til. Ingen forsøkte å følge henne.

Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) beskrev angrepet til nederlenderen slik:

– Jeg så bare at det skjedde. Annemiek angrep. Alle skjønte at «Ok. Romvesenet har angrepet. Nå begynner rittet blant menneskene».

Ingen så Van Vleuten igjen før etter målstreken ved Lago di Cancano. Fjorårets sammenlagtvinner var 2:57 foran en samlet gruppe på åtte ryttere som kjempet om andreplassen. Den tok Lucinda Brand (Team Sunweb) foran Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM).

Van Vleuten tok over ledelsen i sammendraget og er nå 2:16 foran Niewiadoma og 3:05 foran Ashleigh Moolman (CCC-Liv).

Aalerud er nummer 77 og er 37:30 bak Van Vleuten noe som vil gi henne mer spillerom på de siste etappene om kroppen blir bra nok til å kjempe om seier.

Tagget med: , , , ,

Les også disse