KJEMPER VIDERE: Katrine Aalerud har ikke gitt opp å få til noe i Giro Rosa ennå. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud: – Det var helt forjævlig

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.07.19 18:44

Del på    

Kjemper seg videre i Giro Rosa.

(procycling.no): Ambisjonene til Katrine Aalerud om en topp ti-plassering i sammendraget i Giro Rosa måtte skrinlegges allerede før rittet var ordentlig i gang, etter at hun stupte over sykkelen på rekognosering av lagtempoen.

Velten resulterte i at hun tapte fem minutter på etappen, før hun gikk ytterligere 16 minutter i sekken på den påfølgende etappen i går, lørdag.

– Det var helt forjævlig i går, så jeg tok det helt piano slik at kroppen kan hente seg inn igjen, forteller hun til procycling.no.

Team Virtu-rytteren trodde i utgangspunktet hun hadde brukket eller bristet et ribbein, men har fått bekreftet at hun slapp unna det.

– Jeg har fått tatt røntgen, som viser at det ikke er noe brukket, men en veldig «smæsjet» muskel som har fått gjennomgått mye etter velten på søndag [under NM på Røyse, red.anm.], som var ganske sår, samt velten på rekognoseringen, som gjør det vanskelig å puste.

– Håper å finne på noen sprell

24-åringen er lettet over nyhetene om at kroppen er relativt inntakt og forteller at kroppen føltes bedre på dagens etappe. Hun synes imidlertid det er en utfordrende øvelse mentalt, når hun føler seg sterk, men ikke får det ut grunnet den mørbankende kroppen.

– Noen ganger må man bare akseptere at kroppen ikke vil lytte, så må man bare omstille seg og forandre litt på planene.

På søndagens etappe hang hun med til det var drøyt to kilometer igjen før hun lot feltet gå, for å spare seg. Det gjenstår fremdeles syv etapper av rittet, som avsluttes neste søndag, hvorav flere avslutninger skal kunne passe Vestby-jenta godt. Ettersom hun er langt bak i sammendraget håper hun det kan åpne muligheter for henne.

– Det er mange etapper igjen og det er ingen av kanonene som frykter meg i sammendraget lenger, så jeg krysser fingrene for at jeg henter meg helt inn igjen og kan finne på noen sprell i siste halvdel av giroen.

Vos dominerer

Mens Aalerud har slitt har det vært en langt bedre start for Marianne Vos, som har tatt to svært overbevisende seire på etappe to og tre. I bakkespurten til Viù lørdag distanserte hun konkurrentene med flere sykkellengder og tok en klar seier.

På søndagens etappe hadde Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott) angrepet 2,5 kilometer fra målstreken i klatringen til Piedicavallo. Det så ut til å skulle klare å holde unna og hun løftet armen i været, men på de siste meterne kom Vos lynraskt, og CCC – Liv-rytteren passerte like før streken. Etappeseieren er Vos’ 23 i det italienske etapperittet.

Se video fra oppløpet her!

– Når jeg startet spurten min trodde jeg egentlig det var for sent. Det var fremdeles en så stor luke til Lucy, men når vi kom inn i de siste, bratte 100 meterne på brosteinen, og når Lucy strakte armen sin i været, så hadde jeg mer fart og kom rundt. Det var sykt og hjerteskjærende for Lucy.

Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM) leder fremdeles rittet, med 20 sekunder til Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla Pro Cycling), mens Vos ligger som nummer tre, 25 sekunder bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse