FENOMENAL SEIER: Remco Evenepoel var suveren under Clasica San Sebastian. Og det som førsteårsproff. I mai vil han gjøre unna Grand Tour-debuten. (Photo by David Ramos/Getty Images)

– 20-årige barn bør ikke kjøre en Grand Tour

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.01.20 14:44

Del på    

Likevel ryddes det plass til Remco Evenepoel i Giro d’Italia.

(procycling.no): Patrick Lefevere varsler at han kommer til å følge nøye med underveis når vidunderbarnet Remco Evenepoel (19) får sin Grand Tour-debut i mai.

Deceuninck-Quick Step-sjefen lar det skinne igjennom at han selv ikke var tilhenger av å slippe den unge belgieren løs for så store oppgaver alt nå.

– Han fyller ikke 20 år før i slutten av januar. Jeg mener at 20-årige barn ikke bør kjøre en Grand Tour. Jeg ønsker å beskytte ham mot seg selv og den store, farlige verden, sier Lefevere til dansk TV 2 Sport.

Vant «alt» som junior – fortsatte som senior

Han må likevel har sluppet guarden ned på et punkt, for dager i forveien kunne Evenpoel bekrefte nyheten under et eksklusivt intervju med La Gazzetta dello Sport (som også er sponsor for rittets lett gjenkjennelige ledertrøye).

– Det er en ære. En stor ære. Det er den første Grand Tour i det jeg håper blir en lang karriere. Jeg kan ikke vente, fortalte Quick Step-rytteren til avisen.

Som junior var Evenepoel så suveren at konkurrentene omtrent ikke trengte å møte opp til start. 22 seirer ble det, blant annet ble han både juniorverdensmester i tempo og landevei, europeisk og belgisk mester i de samme øvelsene, han vant Fredsrittet, Trophée Centre Morbihan og juniorutgaven av Kuurne-Brussel-Kuurne.

I fjor tok han så steget over til proffene, egentlig som førsteårs U23-rytter. Det var likevel vanskelig å skille ham fra en fullblods WorldTour-proff. Det var snarere slik at WorldTour-proffen kom i skyggen.

Han ble europamester i tempo, og kun slått av Rohan Dennis under temporittet Yorkshire, i fjor høst. Han vant Clásica San Sebastián på overbevisende vis og tok også med seg sammenlagtseieren under Belgia rundt.

– Skal personlig lempe ham ut av rittet

Når det snakkes om guttungen i forbindelse med tempoetappen som åpner Giro d’Italia i Budapest den 9. mai vil det være umulig å unngå og nevne hans navn blant favorittene.

– Ja, jeg vet, fortalte han blant annet til Cycling Weekly under pressemøtet til Decuninck-Quick Step forrige helg.

– Det er noen andre ryttere i tillegg. Jeg vet ikke engang hvor mange ryttere som starter giroen, men jeg er kun en av den ene sjansen til å få til noe.

Lefevere vil nødig brenne ut gullkalven sin i ung alder, og lover å monitorere ham nøye underveis i rittet.

– Det blir en stor opplevelse for ham. Vi lar ham starte og ser hva han er i stand til. Dersom jeg ser at han er fysisk utmattet mot slutten, skal jeg personlig ta tak i kragen hans og sørge for at han ikke fortsetter rittet ut, sier 65-åringen til dansk TV 2.

PS: Evenepoel er satt opp til sesongdebut under Vuelta Internacional a San Juan. Deretter skal han sykle Algarve rundt, Tirreno-Adriatico og Ardenner-klassikerne før giroen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse