VEGARD BREEN: Fortsetter sykkelkarrieren uansett. Blir han ikke World Tour-proff, er han tilbake hos Team Joker. (foto: Kristoffer Øverli Andersen/procycling.no)

WorldTour-håpet lever for Breen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.10.15 14:02

Del på    

25-åringen bekrefter videre satsing.

Vegard Breen ble sendt ut på jobbjakt av Lotto-sjef Marc Sergeant etter VM. Overfor procycling.no bekreftet Maura-gutten at han vurderte å avslutte satsingen som toppsyklist.

Nå ser det likevel ut til at 25-åringen fortsetter.

I forrige uke var han inne til samtale hos Team Joker. Konklusjonen ble at dersom det ikke dukker opp bedre tilbud andre steder, er han velkommen til å starte 2016-sesongen i laget han forlot for to år siden.

Et tilsvarende tilbud ga laget til Vegard Stake Laengen foran årets sesong.

Konkret interesse fra MTN
En norsk retur er ikke det eneste alternativet han har. Agent Joona Laukka forsøker å benytte kontaktnettet sitt i lag på både prokonti- og WorldTour-nivå til å skaffe Breen en av få ledige plasser på denne tiden av sesongen.

Det er også konkret interesse fra MTN-Qhubeka, men den overgangen ble vanskeligere da Mark Cavendish ankom, og i tillegg tok med seg Bernhard Eisel og Mark Renshaw.

procycling.no spurte MTN-sjef Brian Smith om nordmannens muligheter til en overgang:

– Det var noe vi vurderte tidligere i høst. Vegard er en god rytter. Da Cavendish kom og fylte opp tre plasser, var det ikke mulig i en tropp med 25 mann. Vi har et par plasser som er reservert til afrikanske talenter, sier Smith til procycling.no.

Avhenger av WT-søknad
Slik det står nå avhenger en overgang om det sørafrikanske laget tar steget opp på WorldTour-nivå, eller ikke. Det er ikke en avgjørelse som blir tatt over natta.

– Vi tar en ny status på det om vi ender opp med WorldTour-status og kan ha opptil 30 mann i stallen, påpeker Smith. Laget har allerede Edvald Boasson Hagen på laget, og det er et av punktene som gjør Breen attraktiv, ifølge Smith.

– Vi ønsker å få en norsk rytter i laget som kan hjelpe oss til å få det beste ut av Edvald. Jeg synes det er en god idé å ha flere ryttere fra samme nasjon i laget.

Breen: – Vurderer alle muligheter
Så sent på sesongen, er det likevel ikke sikkert at Breen kan sitte og vente på et tilbud fra MTN. Dukker det opp noe tidligere, fra sykkelsportens to øverste nivåer, er det derfor sannsynlig at han underskriver.

– Jeg vurderer alle muligheter, også tilbud fra prokontinivået, bekrefter han overfor procycling.no. Og han er langt mer positiv til framtidsutsiktene nå, enn han var for bare et par uker siden.

– Det kommer til å ordne seg. Jeg satser ett år til og ender på et lag. Jeg vet bare ikke hvilket, avslutter han.

Tagget med: , , ,

Les også disse