Prøv Procycling Pluss idag

TUNG START: Adam Yates tapte mye tid på Alpe-etappene, og er ute av kampen om sammendraget. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Yates: – Vet ikke hva som gikk galt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.07.18 09:11

Del på    

En dehydrert Mitchelton-Scott-kaptein slet voldsomt i Alpene.

(procycling.no): Tvillingbror Simon dominerte Giro d’Italia i to og en halv uke, så deiset han ned til 21. plass og endte over timen bak Chris Froome i sammendraget. Etter 13. etapper av Tour de France har Adam Yates ikke vært i nærheten av å dominere. Han er allerede på 21. plass, 36 minutter bak Geraint Thomas. Oppsummert har tourens første 13 dager vært en nedtur for et hardt satsende Mitchelton-Scott.

– Jeg er skuffet. Vi kom hit for å kjøre i sammendraget, men jeg slet veldig i varmen de siste dagene. Jeg har vært ganske dehydrert, men sånn er det. Det er sykkelsporten på høyeste nivå det her, sier Yates i intervju med Cyclingnews.

25-åringen kom seg godt i gang med touren. Han klarte seg strålende på etappen til Roubaix, og med hjelp fra Mathew Hayman holdt han følge med favorittgruppa. Før den 105. utgaven av verdens største sykkelritt nådde Alpene hadde briten på samme tid som landsmann Chris Froome. Etappen til Le Grand-Bornand overlevede han. Men de to neste dagene tapte han først fire minutter, og så 28 minutter på Alpe d’Huez-etappen.

– På den første fjelletappen følte jeg meg bra. Men den neste dagen startet jeg etappen dehydrert, og tapte rundt fire minutter. Jeg håpet jeg skulle klare å hente meg inn til Alpe d’Huez, men åpenbart klarte jeg ikke det. Nå må vi endre fokuset vårt og håpe å vinne noen etapper, konkluderer Yates.

Hvorfor han ble så dehydrert, vet ikke den 25 år gamle Bury-syklisten.

– Jeg vet ikke hva som har gått galt. Det er første gang noe sånt har skjedd med meg. Jeg har gjort masse varmetilpasning. Jeg har drukket mye. Jeg drakk så mye jeg klarte.

Må endre fokus

Mitchelton-Scott kom til Tour de France med ett fokus: Adam Yates i sammendraget. Derfor ble laget bygget rundt den talentfulle klatreren. Da Simon Yates sprakk i Giro d’Italia fikk lagkompisene frikort, og det resulterte i etappeseier til Mikel Nieve. Baskeren vant nesten til La Rosière, og med ryttere som Damien Howson og Darryl Impey i laget har australierne flere kort å spille den siste uken.

– Det kommer noen lettere etapper nå, så jeg skal prøve å hente meg inn igjen. Så kommer det noen store fjelletapper. Med tanke på å velge ut etapper vil jeg gå for alle de harde. Jeg vet jeg har beina til å utfordre, men om jeg klarer å hente meg inn igjen får vi se på etter hvert.

Endringen medfører også en mental omstilling for Yates, som også andre kapteiner har måttet gjøre. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) og Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) er blant rytterne som også tapte mye tid i Alpene og nå vil jakte etapper.

– Det er annerledes, og en stor forandring. Men jeg har gjort det tidligere, og vi vil prøve å være med der framme. Moralen er burkbar, og vi må bare fortsette å jobbe. Jeg er alltid optimistisk.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse