Prøv Procycling Pluss idag

EL CAPITÁN: Simon Yates er lederen til Mitchelton-Scott i Vuelta a España. Tvillingbror Adam spiller andrefiolin. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Yates skal hjelpe Yates i jakten på lagets først Grand Tour-seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.08.18 19:31

Del på    

Adam skal hjelpe Simon i Vuelta a España.

(procycling.no): Mitchelton-Scott sender begge Yates-tvillingene til Vuelta a España, med ambisjoner om rød trøye. Dog er det kun én av de to som får være kaptein.

Tirsdag ble de to 26-åringene bekreftet klare for den spanske Grand Tour, sammen med lagkompisene Michael Albasini, Alexander Edmondson, Jack Haig, Damien Howson, Luka Mezgec og Matteo Trentin.

Simon Yates er kapteinen til det australske laget. Adam er hjelperytter fra øverste hylle, og samme genbasseng (men ikke samme egg da britene er toeggede tvillinger).

Med seg i fjellene får Simon også den meget talentfulle klatreren Jack Haig, som nylig viste sine kvaliteter i Tour of Utah der han ble nummer tre. 24-åringen var også en solid støtte for Yates i Giro d’Italia.

– Vi så i giroen at Jack kjørte veldig bra med Simon. Han var den som virkelig skilte seg ut der og vi håper å se mer av det samme fra Jack her. Han kommer hit med større selvtillit etter innsatsen i Italia, sier sportsdirektør Julian Dean i en pressemelding.

Den store motoren til Damien Howson returnere også for å bistå kapteinen. Da Esteban Chaves kuppet tredjeplassen til Alberto Contador på siste fjelletappe i La Vuelta 2016 var nettopp Howson essensiell for at planen slo ut i full blomst.

– Målet vårt er at Damien skal støtte Simon på de mellomharde fjelletappene. Han har kjørt bra i Tour of Colorado etter at han brakk håndleddet i Tour de France. Han er klar og i form for vueltaen, ytrer Julian Dean om australieren.

Det australske laget hadde fult fokus på sammendraget i Tour de France. Noe som resulterte i 23. plass og 29. plass til Nieve og Adam Yates. I vueltaen blir det delt fokus når den ferske europamesteren er med.

– Etter alle problemene i starten av året så er vueltaen et av mine største mål i år. Jeg fikk ikke til det jeg ønsket i klassikerne og gikk glipp av Tour de France og flere andre ritt på grunn av skade, forklarer Matteo Trentin. Italieneren dominerte spurtene i fjorårets vuelta og tok fire etappeseirer.

Han vil få hjelp av Mezgec og Edmondson i spurtene. Lagets eldste rytter, anvendelige Michael Albasini, er roadcaptain.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse