Prøv Procycling Pluss idag

SUVEREN: Simon Yates helt til topps på den 14. etappen i La Vuelta. FOTO: Unipublic/ Luis Ángel Gómez

Yates tilbake i rødt etter brutal Vuelta-finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.09.18 17:31

Del på    

Tok seieren på den 14. etappen.

(procycling.no): Simon Yates (Mitchelton-Scott) er igjen sammenlagtlederen i Vuelta a España etter seier på den 14. etappen lørdag.

Briten distanserte de øvrige favorittene på de siste 600 meterne av den monstrøse, 20 prosent bratte veggen opp til mål på Les Praeres. Miguel Angel Lopez (Astana) krysset målstreken et par sekunder etter og knep andreplassen foran Alejandro Valverde (Movistar).

– Jeg fortjener dette nok mer denne gangen, sier Yates ikledd sin ferske røde, ledertrøye, med referanse til da han tok over sammenlagtledelsen ganske uventet på etappe ni.

– Det var en veldig tøff etappen, men jeg valgte meg ut et godt øyeblikk i finalen. Jeg så meg ikke tilbake før det flatet litt ut på slutten. Jeg fikk en liten luke og ga alt jeg hadde helt inn til målstreken.

Jesus Herrada (Cofidis) startet etappen i den røde ledertrøyen, men spanjolen var allerede kjørt av da feltet tok fatt på siste 35 kilometer. Yates tok over rittledelsen og ligger henholdsvis 20 og 25 sekunder foran Movistar-duoen Valverde og Nairo Quintana.

Sistenevnte angrep i siste stigning til mål sammen med Lopez, men da Yates tettet luken og dro med seg resten av favorittene, endte Quintana på femteplass på etappen, like bak franskmannen til Thibaut Pinot (Groupama FDJ).

Kwiatkowski i brudd

Den tøffe fjelletappen med fem kategoriserte stigninger åpnet med etableringen av et seksmannsbrudd i den ukategoriserte stigningen like etter start.

Noe uventet var Michal Kwiatkowski (Team Sky) blant rytterne som rev seg løs, og gruppen med polakken fikk tre minutter før Movistar begynte å taue sammen med Cofidis i hovedfeltet.

Bruddet gikk i oppløsning over den krevende topografien som åpnet for at Kwiatkowski skulle prøve seg solo mot slutten.

Med bare fem bratte kilometer igjen ble Team Sky-rytteren spist opp av feltet idet Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) så sitt snitt til å angripe. Nederlederen fikk superveteranen Valverde på helene.

En eksklusiv gruppe der Yates og Quintana tråkket med tilsynelatende letthet kom opp, hvilket banet vei for et helcolombiansk forsøk med Quintana og Lopez.

Angrepet ble imidlertid nøytralisert av den vordende sammenlagtlederen, som brukte sin eksplosivitet til å distansere samtlige idet den trappebratte stigningen Les Praeres virkelig satte inn. Omringet av et yrende folkemasse dro briten av sted inn til femte etappeseier i Grand Tour-sammenheng.

Vuelta a España fortsetter med nok en kupert dag søndag, finalen drar seg til med det tradisjonsrike Vuelta-fjellet Lagos de Covadonga.

Tagget med: ,

Les også disse