Prøv Procycling Pluss idag

ØKTE LEDELSEN: Simon Yates har begynt å koble grepet om den røde ledertrøya. Foto: Tim de Waele/Getty Images

ØKTE LEDELSEN: Simon Yates har begynt å koble grepet om den røde ledertrøya. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Yates økte ledelsen i vueltaen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.18 16:45

Del på    

Slo sine nærmeste konkurrenter på tempoetappen.

(procycling.no): På forhånd var det snakket om at den 32 kilometer lange tempoetappen på den 16. etappen ville bli et kritisk punkt i rittet for Simon Yates (Mitchelton-Scott).

Briten ledet lenge Giro d’Italia, men sprakk grundig mot slutten av rittet. Innledningen på den avsluttende uka i vueltaen ble dermed en viktig indikator for hvordan han ville stå de siste etappene i rittet. Med fire konkurrenter innenfor halvannet minutt var det også spådd fra flere kanter at han ville miste ledelsen i rittet, med Alejandro Valverde som den fremste kandidaten til å overta den rød ledertrøya.

Istedenfor var det nettopp Yates som økte ledelsen til sine nærmeste konkurrenter. Briten kjørte inn til 13. plass på etappen og økte ledelsen med syv sekunder til Valverde i sammendraget. Yates er nå 33 sekunder foran sin nærmeste konkurrent.

– Jeg gjorde en virkelig god tempo. Jeg følte meg bra i starten og klarte å holde farten veldig bra. Det ble hardt på slutten, men det ble det for alle, så jeg er fornøyd med hvordan det gikk, sier Yates i et intervju vist på Eurosport.

– Det (33 sekunder) er ikke så mye. Jeg hadde mye mer i giroen, og vi vet alle hvordan det gikk til slutt. Det er en lang vei å gå, så får vi se hvordan morgendagen blir.

Kruijswijk best av sammenlagtrytterne

43 sekunder skilte mellom sammenlagtleder Simon Yates (Mitchelton-Scott) og fjerdemann i sammendraget, Miguel Ángel López (Astana). Mellom dem lå også det store spanske håpet, Alejandro Valverde og lagkameraten Nairo Quintana (begge Movistar), mens Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo, 1’29 bak) hadde muligheten til å kjøre seg inn i den virkelige kampen om seieren igjen.

Kruijswijk åpnet også strålende og var best av samtlige på det første passeringspunktet.

Som forventet klarte han ikke å opprettholde det høye tempoet helt inn til mål, men nederlenderen ble nummer fire på etappen og best av alle sammenlagtrytterne. Spesielt mye bedre var han målt mot de to colombianerne, López og Quintana. Begge tapte godt over minuttet til Kruijwsijk, noe som gjør at det nå er nederlenderen som er oppe på tredjeplass i sammendraget.

Også Enric Mas (Quick-Step Floors) leverte en imponerende tempo og kjørte seg opp til en femteplass i sammendraget, med López på plassen bak.

Topp seks i sammendraget etter etappen:
1. Simon Yates
2. Alejandro Valverde + 33
3. Steven Kruijwsijk + 52
4. Nairo Quintana + 1’15
5. Enric Mas + 1’30
6. Miguel Ángel López + 1’34

Etappeseier til Dennis

Mens sammenlagtkanonene kjempet seg i mellom, ble kampen om etappeseieren avgjort lenge før de startet.

På forhånd var Jonathan Castroviejo (Team Sky), Rohan Dennis (BMC) og Victor Campenaerts (Lotto Soudal) pekt ut som de største favorittene.

Da Campenaerts kom i mål, som den første av de tre, var det den unge dansken, Kasper Asgreen (Quick-Step Floors) som ledet. Det gjorde han også etter at Campenaerts krysset målstreken, med belgieren syv sekunder bak dansken.

Bedre gikk det da med Castroviejo, som var 20 sekunder foran Asgreen. Ingen av dem var uansett i nærheten av Dennis, som satt en overlegen bestetid i mål, hele 50 sekunder foran.

50,4 kilometer i timen holdt han på den 32 kilometer lange tempoen i kupert terreng – noe ingen var i nærheten av å matche. Dermed tok Dennis sin andre etappeseier i årets vuelta, etter at han også vant den innledende tempoen i rittet.

– Jeg prøvde å kjøre kontrollert i starten og i slutten, og gi gass i midten. Det funket perfekt, sier Dennis i et intervju vist på Eurosport.

Dennis har tidligere år også vunnet tempoer i Giro d’Italia, Tirreno-Adriatico og Abu Dhabi Tour. Australieren, som også har en etappeseier fra Tour de France og som har båret ledertrøya i alle de tre treukersrittene, viser dermed glimrende form i forkant av VM, hvor han og Tom Dumoulin vil være de største favorittene.

Dennis reiser nå hjem fra rittet for å kunne forberede seg best mulig til VM.

Inn blant de tre beste på tirsdagens etappe kom etter hvert også Joey Rosskopf (BMC), som skviste seg noen hundredeler foran Castroviejo og ble nummer to.

Tagget med: , , ,

Les også disse