Prøv Procycling Pluss idag

HYLLET: Simon Yates kunne endelig ta steget til topps på Grand Tour-tronen. FOTO: Luc Claessen, Getty Images

Yates kronet ved Palacio de Cibeles

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.09.18 10:34

Del på    

Feiret med lagkameratene, kjæresten og champagne. Se bildene!

(procycling.no): Simon Yates kom i mål; matadoren, og hadde fektet bort alle angrep mot ledertrøya etter at han først trakk den over hodet på La Covatilla (dog fikk Jesus Herrada låne den to dager midtveis i vueltaen).

Han ble gratulert av sine lagkamerater, og fikk en god klem av kjæresten i Madrids gater.

– Jeg ønsker å takke laget mitt. De har hatt tro på meg fra starten. Jeg er nødt til å takke for at de trodde på meg, sa Yates – og understreket at han ikke var en god taler.

– Og så har jeg lyst til å takke familien min. Vi har hatt noen tøffe stunder, men de støtter meg selvsagt alltid. Det samme gjelder kjæresten min, og selvsagt vennene mine.

Deretter poserte han foran Palacio de Cibeles sammen med broren Adam, Michael Albasini, Alex Edmondson, Jack Haig, Luka Mezgec, Damien Howson og Matteo Trentin – som alle har ofret egne sjanser for at 26-åringen skulle vinne karrierens første Grand Tour.

Deretter inntok Yates podiet – som ifølge forfatter Alasdair Fotheringham fullførte den første Grand Tour-trippelen fra samme nasjon med tre forskjellige ryttere (Yates, Geraint Thomas, Chris Froome) noensinne  – sammen med Enric Mas og Luis Angel Lopez foran fontenen på Cibeles-plassen, som har blitt et ikonisk symbol for den spanske hovedstaden.

Vi har bildene fra seansen, servert og dandert til deg via Luc Claessen og Getty Images:

 

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse