Prøv Procycling Pluss idag

MISTET TRØYA: Etter 13 dager i rosa raknet sammendraget for Simon Yates. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Yates: – Jeg kommer sterkere tilbake

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.05.18 17:06

Del på    

Mitchelton-Scott-kapteinen tar nederlaget i Giro d’Italia med fatning.

(procycling.no): Med tre fjelletapper igjen av Giro d’Italia så det fortsatt strålende ut for Simon Yates. Mannen som hadde vist seg som rittets klart sterkeste rytter de første to ukene hadde fortsatt ikke vist svakhetstegn.

På Prato Nevoso kom første bulk i den blankpolerte Mitchelton-Scott-rustningen. Forspranget på 56 sekunder ble halvvert, og to meget krevende fjelletapper var igjen. Sluttresultatet var brutalt. Tidstap på dag 19, giroens kongeetappe, var på 38 minutter og 51 sekunder. På siste fjelletappe: 45 minutter og 32 sekunder. I mål godt skjult bakerst i gruppettoen. Til slutt ble det 21. plass på briten. 1:15:11 ble avstanden opp til landsmann Chris Froome.

– Jeg er ekstremt sliten, som alle i feltet er, sier Yates til Cyclingnews.

Giroen til Simon Yates kan oppsummeres på en annen måte enn med tidstap og kollaps. 13 dager i ledertrøya, tre etappeseirer samt to andreplasser. En elendig Giro d’Italia var det på ingen måte for Mitchelton-Scott-kapteinen.

– Jeg var selvfølgelig skuffet. Men jeg ser alltid etter det positive med en gang, så får meg så går det helt fint. Jeg er fortsatt ung, eller ung-ish. Så jeg kommer tilbake, og vil justere på enkelte taktiske ting. Eller andre ting jeg har gjort i denne giroen. Jeg kommer sterkere tilbake, konstaterer 25-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FATTET: Matt White graver seg ikke ned etter tapet av den rosa ledertrøya. Foto: Tim De Waele

Stolt sjef

For Matt White, sportsdirektøren til Mitchelton-Scott, gikk alt på skinner helt til de siste dagene. Etter skuffelsen med å miste trøya, reiste laget seg igjen.

– Vi hadde en plan om å angripe rittet og spille på rytterne sine styrker. Jeg mener vi lyktes 100 prosent der. Det var veldig fint å avslutte med seieren til Mikel Nieve på lørdag, ytrer australieren overfor Cyclingnews.

– Det var leit å miste den rosa trøya, fordi vi jobbet så hardt for å beholde den. Men Yatsey hadde ikke mer igjen. Mikel sin seier viser god karakter, og sier mye om atmosfæren i dette laget. Vi viser at vi kan slå tilbake raskt, legge ting bak oss, og fortsette. Den smakte like godt som seirene fra tidligere i rittet.

Selv om Yates klarte seg gjennom dagene før fjelene, så kostet det krefter.

– Simon måtte grave veldig, veldig dypt på etappen til Sappada (etappe 15). Så var det en hviledag, og så gravde han veldig, veldig dypt på tempoen. Jeg gir ingen unnskyldninger, men det ble litt for mye og han fikk en dårlig periode, forklarer White.

– Den samlede innsatsen ble for mye for noen. Det så du på noen av de antatt enklere dagene. Som etappen etter tempoen som ble en av giroens mest nervøse dager i vind og regn. Du hadde ikke tid til å hente deg inn igjen den siste uken.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse