Britain's rider of team Mitchelton-Scott Simon Yates celebrates the pink jersey of the overall leader on the podium after winning the 15th stage between Tolmezzo and Sappada of the 101st Giro d'Italia

IMPONERTE: Simon Yates tapte mindre enn ventet på den siste tempoetappen i Giro d'Italial. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Yates imponerte på viktig tempoetappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.05.18 17:15

Del på    

Briten tapte mindre enn ventet til tempoverdensmester Dumoulin.

(procycling.no): Den 34,7 kilometer lange tempoetappen fra Trento til Rovereot var dagen der Tom Dumoulin (Team Sunweb) skulle ta igjen det tapte på Simon Yates (Mitchelton-Scott). Nederlenderen tok tid, men mindre enn forventet.

Ved passering 12,7 kilometer var Dumoulin raskere enn Yates, men avstanden var kun 21 sekunder.

Sunweb-kapteinen fortsatte å øke til Yates fram mot andre passering. Med en lite teknisk krevende tempo, med fravær av motvind, klarte briten seg fortsatt bra. Med snaue ni kilometer igjen hadde differansen vokst til 48 sekunder.

Dumoulin kom i mål på tiden 40:22, som holdt til tredjeplass på etappen. Noen minutter senere kom Simon Yates over målstrekene. Mitchelton-Scott-lederen fullførte på 41:37.

Dermed tapte 25-åringen 1:15 til Tom Dumoulin. Den rosa trøya ble på Yates sine skuldre, som nå har 56 sekunder til nederlenderren i sammendraget etter den 16. etappen.

Australsk etappeseier

Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo) var blant de første tempospesialistene som syklet tirsdagens tempo. Nederlenderen satte en bra tid, men Tony Martin (Katusha-Alpecin) startet kun noen minutter etter LottoNL-syklisten. Panzerwagen klokket inn på 40:14, og var 13 sekunder raskere en Van Emden.

Rohan Dennis var nærme seier på åpningstempoen i Jerusalem. BMC-rytteren var den første som klarte å tukte Tony Martin. Australieren var 15 sekunder raskere ved første passering, men tapte tid de følgende kilometerne. Med ni kilometer igjen skilte det kun seks sekunder.

Tempotoget fra Australia svarte på tiltale, og økte til Martin inn mot mål. 40:00 var den nye ledertiden.

Kun Tom Dumoulin var å frykte av de gjenværende. Men heller ikke nederlenderen klarte å overgå den australske tempomesteren.

– Det er stort. Jeg hadde lyst til å vinne en etappe her i giroen. Jeg håpet at jeg skulle klare det i Israel. Men at jeg klarer det her er stort for meg, sa Dennis i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Tagget med: , , , ,

Les også disse