NÆRMER SEG FERDIG: Maarten Wynants ønsker å sykle Paris-Roubaix to ganger til før karrieren er over. ©TDWSport.com

Wynants legger opp etter Paris-Roubaix 2021

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.06.20 19:19

Del på    

Går inn i trenerteamet i Jumbo-Visma.

(procycling.no): Planen til Maarten Wynants var i utgangspunktet å legge opp etter 2020-sesongen, men grunnet Covid-19-pandemien ønsker belgieren å drøye det litt.

– Jeg vil ikke gi meg på denne måten. Paris-Roubaix to ganger til og så er det på tide å sette seg bak rattet, sier Wynants til Jumbo-Vismas egne hjemmeside.

Planen er at 38-åringen, som fyller 39 neste vår, skal bli en del av trenerteamet i Jumbo-Visma-systemet etter karrierslutt. Først en periode i utviklingslaget.

– Paris-Roubaix blir mitt siste ritt. Det er egentlig mulig allerede i oktober på grunn av den nye kalenderen, men jeg har lyst til å legge opp på vanlig vis etter en full vårsesong. Paris-Roubaix er mitt favoritt ritt og et ritt med mye følelser. Måten Tom Boonen sa farvel på i Roubaix kan i underbevisstheten ha spilt en rolle her. Jeg har veldig lyst til å lede Wout van Aert eller en lagkamerat til seier på velodromen, utbroderer veteranen.

Wynants syklet på lag med Boonen fra 2006 til 2010 i QuickStep. Siden den gang har Wynants tråkket sine kilometer for laget som i dag heter Jumbo-Visma.

Boonen la opp i 2017 etter å ha blitt nummer 13 i Paris-Roubaix. Wynants har selv aldri vært helt i fronten av Paris-Roubaix, men har flere plasseringer på topp 20. I 2012 lyktes han aller best med 10. plass.

Tagget med: , , ,

Les også disse