Prøv Procycling Pluss idag

OVERLEGEN: Wout Van Aert tråkket gjennom de 26,1 kilometerne på fjerde etappe suverent raskest. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Wout Van Aert smadret alle på Dauphiné-tempoen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.06.19 16:30

Del på    

Vant med 31 sekunder til nærmeste konkurrent.

(procycling.no): Wout Van Aert sto for en tempoprestasjon av de helt sjeldne på den fjerde etappen i Critérium du Dauphiné. Det belgiske supertalentet smadret alt og alle.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) ledet en god stund, men da Tom Dumoulin (Team Sunweb) jobbet seg i mål ble en ny standard satt.

Med 34:25 var han tolv sekunder foran franskmannen.

Så kom Wout Van Aert og distanserte absolutt alle konkurrentene. Belgieren til Jumbo-Visma ledet med 18 sekunder på Dumoulin etter 11,5 kilometer. Derfra og inn økte og økte han til den tidligere tempoverdensmesteren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I mål var Van Aert ferdig på lynraske 33:38, hele 47 sekunder foran Tom Dumoulin. Steven Kruijswijk var nærmere Van Aert ved passering, men var ikke i nærheten av å matche sin lagkamerat på de siste kilometerne og endte to sekunder bak Dumoulin.

Tejay Van Garderen sto distansen bedre. EF Education First-rytteren var elleve sekunder ved passering på løypas høyeste punkt, men også amerikaneren tapte bra med tid. Etter de 26,1 kilometerne med tempo var han 31 sekunder bak Van Aert. Det holdt til andreplass.

Ingen av rytterne som sto igjen på startrampen i Roanne maktet å så mye som være i nærheten av å true Wout Van Aert.

Dermed tok 24-åringen både sin første triumf for sesongen, og sin aller første seier på WorldTour-nivå.

– Det er en stor en. Det er min første seier i et etapperitt på WorldTour-nivå. Jeg kan ikke tro det, sier Van Aert i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Det er ikke første gang 24-åringen vinner en tempo på proffnivå. På prologen i Belgia rundt 2016 slo han selveste Tony Martin med to sekunder. Men en kupert 26 kilometer lang tempo i Critérium du Dauphiné er et annet nivå. Faktisk er det første gang en belgier vinner en lang tempo i det viktige oppladningsrittet siden Eddy Merckx gjorde det i 1971.

– Vi har jobbet med tempoferdighetene mine de siste ukene. Men jeg visste ikke at det var mulig å vinne på dette nivået. Jeg er kjempeglad, fortsetter Jumbo-Visma-vinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY LEDER: Adam Yates vant sekundstriden som sto om ledelsen etter den fjerde etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Jevnt kamp om gult

Mens én mann var overlegen i kampen om etappeeseieren var det jevnere blant de som håpet å ta over ledelsen i sammendraget.

Adam Yates vant fram. Mitchelton-Scott-rytteren var 56 sekunder bak Van Aert, og hoppet opp ni plasser i sammendraget. Dylan Teuns (Bahrain-Merida) var fire sekunder for sent ute til å forsvare sin ledelse, og falt ned til andreplass.

Tejay Van Garderen bykset opp til tredjeplass, seks sekunder bak Yates mens Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) følger sekundet bak amerikaneren.

Team INEOS mistet Chris Froome før start, og har nå Wout Poels som bestemann i sammendraget på 11. plass.

En klassikeraktig etappe venter på torsdag, før tre dager i fjellene fullfører årets Critérium du Dauphiné.

Tagget med: , , , ,

Les også disse