Prøv Procycling Pluss idag

Foto: ASO / Alex Broadway

Wout van Aert forlenger med Jumbo-Visma

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.01.21 11:34

Del på    

Blir værende i gult og svart ut 2024.

(procycling.no): Torsdag offentliggjorde Team Jumbo-Visma at Wout van Aert har forlenget kontrakten med det nederlandske WorldTour-laget.

Den belgiske supersyklisten var på utgående kontrakt i 2021 og ryktene har svirret rundt 26-åringens fremtid.

INEOS Grenadiers skal blant annet ha forsøkt å sikre seg Van Aert, men Herentals-syklisten fortsetter altså i sitt nåværende lag til og med 2024-sesongen.

Selv virker han godt fornøyd med at kontrakten nå blir tre år lenger.

– Også etter 2021 så skal jeg være et stolt medlem av Team Jumbo-Visma, noe jeg er veldig glad for. Jeg ville virkelig forlenge avtalen fordi jeg blitt mye bedre sammen med laget. Jeg tror alle har sett at jeg har tatt store steg som syklist de siste årene. Jeg var alltid i form da jeg behøvde det og jeg skyller laget mye for å ha jobbet med meg mot målene mine, sier Van Aert.

– Avgjørelsen om å re-signere ble tatt ganske raskt i hodet mitt. Det er selvfølgelig andre ting som kommer inn og krever litt tid. Men tonen var god på begge sider og jeg var trygg på at alt kom til å gå bra.

Wout van Aert var en av verdens aller beste syklister i den spesielle 2020-sesongen og særlig den tidlige høsten dominerte han.

Seier i Strade Bianche, Milano-Sanremo, etappeseier i Critérium du Dauphiné og triumf i det belgiske tempomesterskapet ledet ham inn til Tour de France. Der tok han ytterligere to etappeseirer og var essensiell for maskineriet til Jumbo-Visma. Selv klarte han, bare ved å hjelpe Primoz Roglic, å bli nummer 20 i sammendraget. 

Så fulgte VM på Imola der han tok sølv i både temporittet og i landeveisrittet. I Flandern rundt kjempet han om seieren mot Mathieu van der Poel, men her var det nederlenderen som stakk av med seieren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse