STADIG BEDRE: Michael Woods er fremdeles en fersk syklist, men kapasiteten er enorm. Noe han viste i Vuelta a España i fjor. Foto: Michael Steele/Getty Images

Woods sikter mot Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.01.19 21:52

Del på    

– Jeg kan være rytteren som henter flasker om det er det som må til, sier EF Education First-rytteren.

(procycling.no): Etter tre sesonger på WorldTour-nivå har Michael Woods allerede fire Grand Tour-deltakelser å vise til. To ganger Giro, to ganger Vuelta. Sistnevnte har endt best: Syvendeplass i sammendraget i 2017, og etappeseier i 2018.

Nå sikter den tidligere mellomdistanseløperen seg inn på den største av dem alle. Canadieren vil til Frankrike i 2019.

– Jeg sa til laget at jeg virkelig har lyst til å kjøre touren i år. Det er noe jeg ikke har gjort enda, og det er blant mine største mål i år, sier Woods til Velonews.

I en 2018-sesong der EF Educatin First ikke håvet inn seirer i hopetall, så var Woods blant rytterne som leverte best. Andreplassen i Liège-Bastogne-Liège var et tidlig tegn på det som skulle komme.

I vueltaen ble det en rørende seier på mytiske Balcon de Bizkaia. VM i Innsbruck endte med bronse, og den første canadiske medaljen i herrenes fellesstart siden Steve Bauer i 1984. Men til tross for at han utvilsomt er blant det amerikanske lagets sterkeste, så går han ydmykt til verks på Tour-drømmen.

– Jeg forstår hvordan det blir. Jeg kan være rytteren som henter flasker om det er det som må til. Jeg forstår at Rigoberto (Uran) og Tejay (Van Garderen) begge er veldig erfarne Tour-ryttere. Vi må bygge et lag tilpasset dem.

– Så lenge jeg ikke kommer i konflikt med deres mål, og jeg er i form, så håper jeg at jeg blir å se i touren i år.

Men før den tid skal mange ritt sykles, med årets første store mål på våren.

– Jeg vil gi bånn gass i Ardenner-klassikerne. Jeg kan ikke vente med å komme meg tilbake dit.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse