Wiggins trolig klar for nytt, britisk 2. divisjonslag

Publisert 1.01.70 02:00

Del på    

«Team Wiggins» blir trolig løsningen for en Tour de France-vinner med baneambisjoner.

«Team Wiggins» blir trolig løsningen for en Tour de France-vinner med baneambisjoner.

Tidligere Tour de France-vinner, Bradley Wiggins vil ikke lenger satse mot de store etappeløpene på landeveien, men heller sikte mot brosteinsklassikerne og først og fremst gjenoppta satsingen på banen mot de olympiske lekene i Rio 2016.  

For å få mulighet til det, vil det trolig bli dannet et «Team Wiggins»-utviklingslag delvis underlagt Team Sky og det britiske sykkelforbundet. Navnet stammer fra Team Sky-sjefen, Dave Brailsford, fra et intervju med The Guardian under Tour of Britain. 

– Vi ser ennå på hvilke måter vi kan støtte Wiggins? olympiske ambisjoner i Rio. Men vi ser «Team Wiggins» også vil skape en fantastisk utviklingsmulighet, sier Brailsford til The Guardian.

Et «Team Wiggins» vil ifølge The Guardian bli registrert på kontinentalnivå, altså to nivå ned fra Team Sky, samme divisjon som norske Team Joker og Team Sparebanken sør. I første omgang vil Wiggins sykle på dette nivåe siste halvdel av sesongen de to kommende sesongene. På den måten får han starte Flandern rundt og Paris-Roubaix, et uttalt mål fra briten.

– ingen bedre mulighet
Managementet til Wiggins har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.  

– Sir Bradley er under kontrakt med Team Sky og forhandlingene for neste år pågår ennå, sier en talsmann for agenten til Wiggins til The Guardian.    

Det engelske sykkelforbundets «Head of performance», Shane Sutton letter mer på sløret og sier «Team Wiggins» kan bli en vei for å utvikle fremtidige britiske proffsyklister blant annet inspirert av Wiggins? suksess i Tour de France og OL.  

– Fra et inspirasjonsmessig standpunkt, tror jeg folk tenker de er Sir Bradley når de drar på seg landslagstrøyen til Storbritannia. Så for oss å få Bradley involvert i et prosjekt som kan tråkke opp en sti for nettopp det, ville vært fantastisk, sier Sutton.  

Åtte-ti ryttere

Ifølge The Guardian vil størrelsen på laget være mellom åtte og ti ryttere og være registrert på kontinentalnivå. Det i motsetning til snaut 30 i dagens Team Sky.  

På grunn av potensielle sportslige konflikter, har ikke World Tour-lag med utviklingslag med samme sponsor lov til å starte samme ritt.  

Les mer: Daniel Hoelgaard fikk ikke stille i belgisk ritt

UCI har varslet at de fra 2017 vil endre denne strukturen mellom lagene, som vil gjøre det lettere for World Tour-lagene å ha egne utviklingslag på kontinentalnivå. The Guardian spekulerer dermed i at «Team Wiggins» vil bli forløperen til et utviklingslag direkte underlagt Team Sky fra og med 2017.  

PS: Alle som søker kontinentallag må ha levert papirene til det nasjonale forbundet innen desember.

Tagget med: , , ,

Les også disse