FOTO: Jeff Overs/BBC/Handout

Wiggins: – Marginal gains er bare tull

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.03.17 18:25

Del på    

Tour-vinneren til angrep på Team Sky-sjargong.

(procycling.no): Forrige uke lovet Bradley Wiggins å snakke ut om avsløringene fra britisk antidopings (UKAD) pågående etterforskning. En mystisk pakke med medisin levert til La Toussuire under Critérium du Dauphiné i 2011 har skapt mye kontroverser og ubehag for Wiggins, Team Sky og British Cycling det siste halve året.

– Etter hvert får jeg si mitt og det er mye å si. Det kommer til å sjokkere en del folk, sa Wiggins i forbindelse med en opptreden på TV-programmet Soccer AM

På et bedriftsarrangement i City of London utdypet den tidligere Tour de France-vinneren seg. Han mener at det ofte brukte uttrykket «marginal gains» har vært overdrevet.

– Mange folk tjente mye penger på det utrykket og Dave Brailsford brukte det konstant som sitt «calling card». Men jeg mente alltid at det bare er tøv, fortalte den olympiske mesteren, ifølge en Eurosport-journalist som var tilstede.

«Marginal gains» har vært et av slagordene til Team Sky siden lagets oppstart, ettersom det britiske laget skulle revolusjonere sporten med sitt ekstreme detaljfokus og vinne terreng ved å fokusere ekstra på små detaljer.

– Du bare må dra ut og sykle

Wiggins fortalte videre på arrangementet at enkle, grunnleggende ting er mer enn nok, og avviser at «marginal gains» utgjør den store forskjellen.

– På slutten av dagen, sjimpanseteorier og «marginal gains» – alle disse buzzwordene, jeg tror at du må bare få det fundamentale riktig: dra ut og sykle, legg inn arbeidet som kreves, og enten er du god eller ikke. Noen ganger i livet eller i sport, uansett, så er du enten god til noe eller ikke.

36-åringen maler et veldig spartansk bilde av hva som kreves for å lykkes. Briten mener at det er din fysiske evner og treningsmengde som avgjør, ikke hvorvidt du har sovet på spesifikke puter eller madrasser, og at å hevde det nærmest er pompøst.

– På noen måter er det nesten litt respektløst for disse folkene å bare komme og si «ja, det er fordi vi fikk ham til å sove på denne puten, eller at han drakk denne drikken før dette rittet».

– Du kan overanalysere ting, men til slutt handler det bare om ferdighetene dine og om du er en bedre atlet enn den andre personen.

Krisen i Team Sky har også vært i fokus i procycling.nos nysatsing, podkasten «Musette». Den kan du høre her:

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse