FØRST OVER SISTE: Alberto Bettiol angrep før de siste bakkene, og ledet over Paterberg. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Wiggins: – Han var den klart sterkeste

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.04.19 16:34

Del på    

Tour de France-vinneren lot seg imponere over to mann i Flandern rundt.

(procycling.no): Flandern rundt-vinner Alberto Bettiol får, ikke overraskende, mye ros av Bradley Wiggins i den nyeste episoden av podkasten som bærer hans navn: The Bradley Wiggins Show.

– Du kan ikke hjemme deg i Flandern. Om du vinner Flandern rundt så var du den sterkeste rytteren den dagen, og det viste Alberto at han var i dag. Han var den klart sterkeste rytteren på de siste 20 kilometerne. Når du ser på antallet store ryttere i den andre gruppa så var han dagens mann, skryter Wiggins i episoden.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den gamle australske ledestjernen Simon Gerrans, som syklet med Bettiol i BMC i 2018, var gjest i britens podkast. Den 38 år gamle sykkelpensjonisten lot seg også imponere.

– Vi var lagkamerater i fjor, og vi var romkamerater ganske ofte. Han hadde mye trøbbel i fjor, og var litt bak skjemaet i starten av sesongen. Han hadde mange velt på dårlige tidspunkt og brakk kragebeinet 2-3 ganger. Det var et år med konstante avbrudd. Å se han starte året med stabile prestasjoner, og å se han ta sin første seier som proff i Flandern rundt, det imponerte meg virkelig, sier Gerrans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FREMTIDIG VINNER: Mathieu van der Poel får mye skryt fra Bradley Wiggins og Simon Gerrans. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Van der Poel kommer til å vinne

Mens Bettiol kjørte fra rubbel og bitt, sto Mathieu van der Poel også for en av søndagens største prestasjoner. Nederlenderen ble nummer fire i sin monument-debut, etter å ha veltet på et veldig dårlig tidspunkt.

– Da jeg så Van der Poel i bakken så tenkte jeg at vi ikke kom til å se han i fronten igjen. Jeg vet ikke om han trodde han fortsatt var på cyclocross-sykkelen sin, men han prøvde å hoppe over fortauet og fikk en dobbel punktering. Han betalte prisen for det. Måten han satt på på fortauet der med skuldra så ut som han hadde brukket kragebeinet. Å se han på sykkelen igjen noen minutter senere å kjøre seg opp til favorittene igjen var veldig, veldig imponerende, beretter Gerrans.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Han er en klasserytter. Han kommer til å vinne dette rittet en dag, slik faren hans gjorde. Han overpresterer med tanke på alderen. Dette er hans første ordentlige landeveissesong. Han kommer rett fra cross-sesongen. Om ti år så vil folk snakke om da han vant dette rittet, spår Wiggins om Van der Poel sin fremtid.

Faren til cyclocross-virtuosen var selv en strålende syklist. Han vant Flandern rundt i 1986 foran Sean Kelly. To år senere vant nederlenderne sitt andre monument i Liège-Bastogne-Liège.

Hør hele episoden her!

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse