TRE PÅ RAD: Tre år, tre triumfer. Trofeo de Tramuntana tilhørte, også i år, Tim Wellens. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Wellens til topps for tredje år på rad

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.19 17:16

Del på    

Belgieren seiret på den tøffeste Mallorca-dagen.

(procycling.no): Det tredje av rittene i Challenge Mallorca-serien, Trofeo de Tramuntana, endte med kun et fåtall ryttere igjen i seierskampen.

Tim Wellens (Lotto Soudal) var aller best, og tok dermed sin første seier for sesongen. Belgieren har hatt for vane å starte sesongene sine på Mallorca de siste årene, og har som regel gjort det solid resultatmessig og. I nettopp Trofeo de Tramuntana har han

På de to første dagene endte han som femte- og andremann.

På tredje forsøk ble det fullklaff. Emanuel Buchmann, som slo Wellens i fredagens Trofeo Andratx, måtte i dag finne seg til rette på andre steg av podiet. Alejandro Valverde ble tredjemann.

Rødtrøyene på offensiven

Lotto Soudal var blant de mer angrepsvillige lagene gjennom de første milene av 1.1-rittet. Sander Armée var i teten med Alvaro Cuadros (Caja Rural) etter 35 kilometer, med ett minutt til feltet.

En haug med ulike bruddkonstellasjoner dannet seg i den neste fasen av rittet, men etter 135 kilometer var alt samlet igjen til en større gruppe.

28 rytter kom samlet inn på de siste 25 kilometerne.

Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) angrep, men Tim Wellens tok opp jakten på den formsterke tyskeren. De to samlet seg, og jobbet som en duo inn på den siste mila av det spanske øyrittet.

Fem kilometer fra målstreken i Deià avgjorde jernmannen fra Sint-Truiden årets utgave av Trofeo de Tramuntana.

Belgieren støtet fra den unge tyskeren, som ikke maktet å følge. Dermed ble det årets første UCI-seier, både for Lotto Soudal og for Tim Wellens.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse