OPP I SKYENE: De siste kilometerne er både de hardeste og de villeste. FOTO: Tor Simen Ulstein

«Om Walt Disney fikk Carl Barks til å tegne en bakke»

Procycling
Tips meg

Publisert 11.06.18 19:22

Del på    

UTDRAG: Geir Stian Ulstein har samlet Norges beste stigninger i klatreguiden «71 bakker du må sykle i Norge».

Etter tre større sykkelbøker har forfatter Geir Stian Ulstein samlet de beste, bratteste, vakreste og lengste bakkene han har møtt i Norge i guiden «71 bakker du må sykle i Norge» som er et must for enhver syklist, enten det skal planlegges nye sykkelturer i nærområdet, sykkelferie i vårt land eller man ønsker å sammenligne bakker man har syklet tidligere med de beste Norge har å by på. Over de neste ukene presenterer procycling.no åtte bakker fra boka, til inspirasjon for våre lesere.

Den femte bakken er den lengste utfordringen i boka. Og også en av de aller vakreste.

Dalsnibba

  • Stranda kommune
  • 1476 moh.
  • Lengde: 20,9 km
  • Snittstigning: 7 %

Tid å bryne seg på: Bjørn Tore Hoem (Joker Icopal): 1.03.47

Parkeringstips: Geiranger sentrum

Her finner du bakken på Strava!

Inne i Geiranger dukker en snøkledd topp opp foran oss. Dalsnibba ser mektig og vill ut, som et sted uaktuelt for landeveissykling. Veinettet vi skal opp innen den tid er så godt integrert i fjellet at det knapt er synlig. Bakken svinger oppover, frem og tilbake. Hvor mange serpentinere Dalsnibba har, kommer jeg ut av telling på. Langt nedenfor kan jeg skimte en flik av den grønne Geirangerfjorden. Etter hvert flater det ut, vi kommer til Djupvasshytta og tar til venstre. Det er elleve prosent under hjulene.

Tåken ligger over meg, snart forenes vi. Hendene er blitt kalde. Jeg skimter faktisk sollys. Det stiger 13 prosent. Igjen og igjen tror jeg vi er i ferd med å nå toppen, men bakken gir seg ikke. Det snør plutselig. Det damper fra grunnen der iskrystallene treffer den opphetede asfalten. Landskapet får et merkelig skinn innhyllet i denne røyken. Og der, endelig, dukker parkeringsplassen på toppen ut av tåka, fylt av turister og busser.

«Om Walt Disney fikk Carl Barks til å tegne en bakke.»

Rastetips: Djupvasshytta, der man svinger av til venstre for de siste kilometerne opp til toppen.

Boken kan du kjøpe her!

71 BAKKER: Geir Stian Ulsteins uovertrufne guide til klatre-Norge.

Tagget med:

Les også disse