Bildetekst: Midtveis i bakken er Sotra allerede langt under oss. (FOTO: Tor Simen Ulstein)

Skjerping: «Jeg bruker bakken ofte, men det er ikke så mange som gjør det»

Procycling
Tips meg

Publisert 4.06.18 10:05

Del på    

UTDRAG:Bli med Skjerping og Ulstein Liatårnet opp.

Etter tre større sykkelbøker har forfatter Geir Stian Ulstein samlet de beste, bratteste, vakreste og lengste bakkene han har møtt i Norge i guiden «71 bakker du må sykle i Norge» som er et must for enhver syklist, enten det skal planlegges nye sykkelturer i nærområdet, sykkelferie i vårt land eller man ønsker å sammenligne bakker man har syklet tidligere med de beste Norge har å by på. Over de neste ukene presenterer procycling.no åtte bakker fra boka, til inspirasjon for våre lesere.

Den fjerde bakken er tidligere Cannondale-proff Kristoffer Skjerpings hjemmebane.

LIATÅRNET

  • Fjell kommune
  • 341 meter over havet
  • Lengde: 2,8 kilometer
  • Snittstigning: 10 prosent

Tid å bryne seg på: Kristoffer Skjerping: 10.49

Parkeringstips: Parkeringsplasser i bunnen av bakken

Bakken brekker til med det samme. På den smale asfaltstripen som slynger seg oppover, ligger det litt grus. I de partiene det slaker ut, kan vi enten søke hvile eller øke farten. Vi gjør det første. «Bakken blir faktisk tyngst på disse flatene, der du må øke farten», mener Miriam Bjørnsrud fra Hitec.

Jeg forstår godt hva hun mener: ligge opp mot terskelen i de bratte hengene for så å måtte slå om på tunge bein og presse lungene enda mer. Det brekker til på nytt. Vi er nær toppen idet veien deler seg. En går opp til høyre, mot kula på toppen, den andre fortsetter rett frem, i retning masten. Vi skal rett frem, det andre er bare «sånn tullegreie», ifølge Kristoffer Skjerping, Cannondale-proff i 2015/16. I siste sving, som runder rundt toppen og ender oppe under toppmasten, får vi en makeløs utsikt utover Sotras skjærgård.

«Det er litt kult å se den på avstand med kula på toppen. Jeg bruker bakken ofte, men det er ikke så mange som gjør det.»
KRISTOFFER SKJERPING

Rastetips: Skikkelig Mat på Sartor Storsenter.

Stravalink finner du her!

Les mer om boka her!

71 BAKKER: Geir Stian Ulsteins uovertrufne guide til klatre-Norge.

Tagget med: , , ,

Les også disse