Prøv Procycling Pluss idag

BLÅTT OG GRØNT: Deler av veien er synlig fra bunnen, der den hvite ballongen troner på toppen. (fotokreditt: Tor Simen Ulstein)

«En synsrand som rommer både hav, himmel og fylles av vind»

Procycling
Tips meg

Publisert 3.07.18 11:07

Del på    

UTDRAG: Geir Stian Ulstein har samlet Norges beste stigninger i klatreguiden «71 bakker du må sykle i Norge».

Etter tre større sykkelbøker har forfatter Geir Stian Ulstein samlet de beste, bratteste, vakreste og lengste bakkene han har møtt i Norge i guiden «71 bakker du må sykle i Norge» som er et must for enhver syklist, enten det skal planlegges nye sykkelturer i nærområdet, sykkelferie i vårt land eller man ønsker å sammenligne bakker man har syklet tidligere med de beste Norge har å by på. Over de neste ukene presenterer Procycling.no åtte bakker fra boka, til inspirasjon for våre lesere.

Denne sjuende bakken er en av mange korte, men spektakulære bakker syklister kan finne på vestlandet.

Vestkapp

  • Selje kommune
  • 495 moh.
  • Lengde: 2,9 km
  • Snittstigning: 11 %

Tid å bryne seg på: KOM: 13:15

Parkeringstips: Nær sagt hvor som helst

Her finner du bakken på Strava!

Nærmest rett foran oss, ennå delvis skjult av landskapet, slanger en smal stripe seg oppover mot den grønne toppen erobret av en hvit værradarkule. Veien virker så tynn, en strek, og der den stiger mot himmelen, er jeg sikker på at den er av grus. Selv sekunder før vi tar av hovedveien og kommer inn på denne stripen opp mot Vestkapp, er jeg overbevist om at det er grus som venter. Heldigvis er det asfaltdekke, om enn en grov og hullete variant.

Kula på toppen forsvinner bak helningen ute til venstre. Sauene myldrer på de grønne beitemarkene langs veien. I horisonten ute til høyre stikker Sunnmørsalpene opp, blå mot den blå himmelhvelvingen. For hvert tråkk åpenbarer mer og mer av Stadhavet seg. Kula, en virkelig skykule, rager hvit til venstre for meg idet jeg kommer opp på platået. Til høyre er det bare hav og ingenting annet. Forsvinn ut i horisonten og du støter kanskje på Færøyene og etter hvert spissen av Grønland. Synsranden rommer ingen av delene. Her oppe er alt på det ekstreme – både vind, himmel, stigning og opplevelse.

«En synsrand som rommer både hav, himmel og fylles av vind.»

Rastetips: Joker Stadlandet, men turistsenteret på Vestkapp skal også åpne igjen etter hvert, sier ryktene.

Boken kan kjøpes her.

71 BAKKER: Geir Stian Ulsteins uovertrufne guide til klatre-Norge.

Tagget med:

Les også disse