SNART PÅ TOPPEN: Inn i siste sving gjelder det å ikke miste hjulet foran. FOTO: Tor Simen Ulstein

«Jeg skal love deg at den er hard nok om du kjører på fra bunnen»

Procycling
Tips meg

Publisert 26.06.18 09:30

Del på    

UTDRAG: Geir Stian Ulstein har samlet Norges beste stigninger i klatreguiden «71 bakker du må sykle i Norge».

Etter tre større sykkelbøker har forfatter Geir Stian Ulstein samlet de beste, bratteste, vakreste og lengste bakkene han har møtt i Norge i guiden «71 bakker du må sykle i Norge» som er et must for enhver syklist, enten det skal planlegges nye sykkelturer i nærområdet, sykkelferie i vårt land eller man ønsker å sammenligne bakker man har syklet tidligere med de beste Norge har å by på. Over de neste ukene presenterer Procycling.no åtte bakker fra boka, til inspirasjon for våre lesere.

Den sjette bakken er en av de aller mest populære i Norge.

Grefsenkollen

  • Oslo kommune
  • 375 moh.
  • Lengde: 3,7 km
  • Snittstigning: 6 %

Tid å bryne seg på: Emilie Moberg, Team Virtu Cycling: 13.44

Parkeringstips: På toppen

Her finner du bakken på Strava!

Skeidbanen er starten for en av de mest brukte bakkene i Oslo. Ikke minst er det treningsarena for Hitec-rytter Emilie Moberg (i dag Team Virtu Cycling-rytter). Bakken stiger opp mellom hus og fortau. Villaene omringer veien. Hus og hager erstattes av boligblokker. Veien smalner inn mens den fortsetter å stige jevnt. Der Lachmanns vei tar til venstre, fortsetter vi på Grefsenkollenveien rett frem. Foran oss blir det brattere, og veien forsvinner i en sving, inn i skogen. Vi kan svinge inn til Trollvann, men fortsetter opp mot Grefsenkollen.

Hele tiden har jeg følelsen av at en spektakulær utsikt er i ferd med å stråle mot oss, men nyskog holder den skjult. Siste sving leder opp til toppen og noe som ser ut som en turistfelle av en restaurant. Det at toppen ikke har stort annet å skilte med enn en restaurant, utsikt og natur, gjør den motoriserte trafikktettheten lav. Nettopp det trekker syklister – en rolig lomme i travle Oslo. Vi tråkker forbi restauranten og får Oslo i all sin velde under oss.

«Jeg skal love deg at den er hard nok om du kjører på fra bunnen!»
EMILIE MOBERG, Team Virtu Cycling

Rastetips: Grefsenkollen Restaurant, på toppen.

Boken kan du kjøpe her!

71 BAKKER: Geir Stian Ulsteins uovertrufne guide til klatre-Norge.

Tagget med:

Les også disse