GODT MED: Syver Wærsted. FOTO: © Kristof Ramon

Wærsted topp ti i Italia: – Overrasket over at det gikk så bra

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.09.17 19:53

Del på    

Vant spurten i hovedfeltet.

Selv om støvet fra VM bare så vidt har lagt seg, er sykkelkalenderen ellers i verden i full sving. U23-rittet Ruota d’Oro ble arrangert tirsdag, med Uno-X Hydrogen Development Team på startstreken.

Der ventet et kupert ritt, med en rekke mindre stigninger underveis i det 168 kilometer lange rittet.

Erik Resell var aktiv underveis, men det var Syver Wærsted som ble beste Uno-X-rytter. Etter å ha syklet både lagtempoen og U23-fellesstarten i VM, viste han god form i Italia, og spurtet inn til syvendeplass i rittet.

– Det var tøff kjøring. Jeg er overrasket over at det gikk så bra, jeg følte meg ikke kjempebra underveis, sier Wærsted til procycling.no.

Roser lagkameratene

Nordmannen kom inn med en gruppe på rundt 30 ryttere, og i en jevn spurt var han best av dem. Dessverre for Wærsted hadde en gruppe på seks ryttere allerede syklet i mål 15 sekunder tidligere.

Det var en gruppe som ble endelig dannet over rittets siste bakke, etter at ryttere fra hovedfeltet støtet seg opp til ryttere fra et tidligere brudd. Blant de som støtet seg opp var mannen som til slutt vant, argentiske Nicolas Tivani.

Bak i hovedfeltet satt Wærsted sammen med både Torstein Træen og Jonas Abrahamsen.

– Vi så tetgruppa, men vi klarte det dessverre ikke å hente dem inn igjen. De (Abrahamsen og Træen) kjørte de siste fem kilometerne, men fikk ikke noe hjelp fra andre lag. Da ble det litt for tøft, sier Wærsted.

Også Kristian Kulset og Torjus Sleen syklet rittet, og Wærsted er rask med å skryte av laginnsatsen gjennom dagen.

To ritt igjen

Mens flere av de andre kontinentallagene nå er ferdigkjørt for sesongen, er det fremdeles ritt igjen for Uno-X. Allerede førstkommende søndag sykler de U23-utgaven av Il Lombardia, mens det søndagen etter er klart for U23-utgaven av Paris-Tours. Mens det italienske rittet nok er hakket for hardt for Wærsted, er det en noe mer passende løypeprofil helgen etter.

– Jeg tror det skal passe meg bra. Jeg gleder meg, så får jeg prøve å skvise ut det siste, sier han.

Uno-X ruster for øyeblikket kraftig opp. Mens Audun Brekke Fløtten dermed forsvinner ut av laget, er ryttere som Tobias Foss og Andreas Leknessund på vei inn i laget. I tillegg kunne procycling.no i forrige uke avsløre at både landslagssjef Stig Kristiansen og sportsdirektør i Team Sky, Gabriel Rasch, er aktuelle for det norske laget.

Les mer om det her!

Tagget med: ,

Les også disse