FORTSETTER I UNO-X: Syver Wærsted er på vei tilbake etter at han ble stygt skadet i fjor sommer. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Wærsted får sjansen videre i Uno-X: – Det har vært en berg- og dalbane

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.09.19 16:18

Del på    

23-åringen har signert en toårskontrakt med det vordende profflaget.

(procycling.no): Rytterstallen til Uno-X Norwegian Development Team er i ferd med å klargjøres til neste år, og onsdag ettermiddag kunne de bekrefte at Syver Westgaard Wærsted er blant rytterne som har fått en toårskontrakt med det norske laget.

– Det er veldig, veldig stort. Jeg er veldig stolt av det og det er utrolig artig å få være med på den reisen, sier Wærsted til procycling.no.

For telemarkingen har det virkelig vært en spesiell reise, etter at han i fjor sommer kolliderte med en bil mens han var ute på en treningstur.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ingen smerter i knærne

Han pådro seg der omfattende skader i kneet, og da man hadde et håp om at han kunne være med på lagets treningsleir i vinter, ble det et tilbakeslag. Det var først i sommer han kom tilbake igjen på sykkelen.

– Det går veldig greit egentlig. Slik ståa er nå så har jeg vært på trening i et par måneder og det går egentlig veldig fint. Jeg har egentlig ingen smerter i knærne. Jeg skal ta ut noen pinner i det venstre kneet i nær fremtid, og når de er tatt så er det egentlig ikke mer. Da er jeg tilbake da, sier han, med en nesten lettere overrasket stemme.

Han tror derfor han vil være tilbake i et relativt normalt slag allerede fra start neste sesong.

– Det blir nok kanskje en litt roligere start siden jeg ikke har kjørt ritt på lenge, men slik jeg ser det for meg er jeg tilbake ganske fort. Jeg tror ikke jeg trenger mange ritt før det løsner.


ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Klar for å jobbe videre

Hans foreløpig siste ritt var et belgiske kermesse 23. juli i fjor. Han legger ikke skjul på at det har vært en utfordrende tid siden ulykken, 31. juli.

– Det har vært en berg-og dalbane. Det har vært tider som har vært ganske greie, og så har det vært tider som har vært veldig tøffe. Det har gått veldig opp og ned, men jeg har hele tiden fått beskjed fra laget om at jeg måtte ta den tiden jeg trengte. De har vist meg tillit og det har egentlig aldri vært noe særlig spørsmål om veien videre. De har latt meg få den tida jeg trenger og det har vært veldig positivt. Uten laget, familie, venner og kjæreste er jeg ikke sikker på om jeg hadde klart det, for det har vært ganske tøft. Jeg er veldig glad for at folk har stilt opp for meg og vært der for meg når jeg trengte det så mye.

Nå har han altså godt på vei ut av den vanskelige tiden og har skrevet under på en fersk toårskontrakt på proffnivå.

– Er det en liten drøm som går i oppfyllelse?

– Ja, det er klart. Men samtidig sikter man jo høyere. Dette er utrolig artig og det er alltid en guttedrøm å bli proff, men man ønsker jo å sykle de store rittene og kjøre resultater. Du må på en måte ikke være fornøyd med dette og heller jobbe videre, sier han målbevisst.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse