Prøv Procycling Pluss idag

TRIVES: Rasmus Guldhammer tok sin andre UCI-seier på norsk jord under lørdagens Sundvolden GP. Her står han på podiet med Carl Fredrik Hagen (Joker-Icopal) og Amund Brekke Fløtten (Uno-X). FOTO: Jarle Fredagsvik

PÅ VEI UT: Audun Brekke Fløtten har sikret seg kontrakt foran 2018-sesongen, men det skal ikke dreie seg om et av de tre norske kontinentallagene. FOTO: Jarle Fredagsvik

VM-rytter fortsetter karrieren utenfor Norge

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.09.17 11:59

Del på    

- Jeg har en veldig god løsning for neste år.

(procycling.no): Midt i sesongen fikk Audun Brekke Fløtten beskjed om at hans tid i talentsatsingen til Uno-X var omme etter sesongslutt.

– Prosessen var helt grei, den. Den var i tråd med forventningene jeg hadde. Deres ambisjoner er ikke se hvor langt jeg kan nå i min karriere, sier 27 år gamle Brekke Fløtten til procycling.no.

Om han ikke følte at han var der på «lånt tid», har han ingen problemer med å vike plass for den yngre garde.

90-årgangen er nå sett på som «gamlinger» i norsk sykkelsport. Det er slik systemet funker.

De norske alternativene forsvant

Mannen fra Åmot i Buskerud har derfor blitt nødt til å se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Tidligere har han prøvd lykken hos både Team Ringeriks-Kraft og Joker-Icopal.

Etter at både Team Sparebanken Sør og Team FixIT.no meldte at de takket for seg etter VM på hjemmebane. Alternativene her hjemme var derfor få. Brekke Fløtten melder at han nå søker lykken utenfor landegrensene:

– Ja, det kan jeg bekrefte. Jeg skal utenlands, sier han.

– På hva slags nivå?

– Jeg har ingen kommentar til det foreløpig. Men jeg kan si at en veldig god løsning foran neste år er på plass.

Mektig vårsesong

Brekke Fløtten leverte en meget solid vårsesong hos Uno-X Development Team denne sesongen.

Han ble kun slått av Nicolai Brøchner (Riwal Platform Cycling Team) i GP Himmerland. To dager senere ble han nummer seks i Skive, før han fulgte opp under den norske åpningshelga med tredjeplass på Sundvolden og sjetteplass i Ringerike Grand Prix.

Med tanke på den resultatrekka, vil det ikke være overraskende om danske kontinentallag nå kjenner sin besøkelsestid …

I Tour of Norway ble han nummer 11 sammenlagt, og hadde med det kun Andreas Vangstad og August Jensen foran seg av de norske kontinentalrytterne.

– Jeg har fått vist at så lenge jeg ikke er mye skadet, så er jeg på et nivå som gjør det mulig å kjøre inn resultater på kontinentalnivået. I fjor ble det for mye med den bilen (Brekke Fløtten ble kjørt ned av bil under trening i januar, vår anm.). Jeg føler jeg har kommet inn i et godt sport, men på godt, og ondt, har jeg også slitt med å finne toppformen, innrømmer han.

– Fantastisk VM

Han maktet heller ikke å fortsette trenden utover høsten.

– Høstsesongen var en stor skuffelse. Jeg hadde store personlige ambisjoner under Czech Cycling Tour, men det gikk i vasken.

– Du var også i aksjon under sykkel-VM i Bergen, hvordan var den opplevelsen?

– Det var passe heftig, det. En opplevelse som synker gradvis inn. Lagtempo er den hardeste øvelsen av dem alle, men det var et helt fantastisk arrangement, avslutter han.

Tagget med: , ,

Les også disse