Syver Wærsted. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Wærsted: – Utrolig deilig

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.03.18 15:04

Del på    

Uno-X vant siste etappe i Tour of Rhodes.

(procycling.no): Syver Wærsted vant den tredje og siste etappen i International Tour of Rhodes.

Han var en av fire Uno-X-ryttere som befant seg i en gruppe på drøyt tjue ryttere som gikk løs tre-fire mil fra mål. Det ble en spurt i denne gruppen fra mål, og her var Wærsted den klart raskeste.

Dermed vant Wærsted sin andre UCI-seier. I 2016 vant han Scandinavian Race Uppsala.

Wærsted tok procycling.no gjennom rittet etter målgang.

– Det startet med at vi fikk Anders (Skaarseth) i bruddet. Inn i bakken (cirka midtveis på etappen) begynner en støtecup hvor vi sitter godt plassert. Planen var at Jonas (Abrahamsen) og Torstein (Træen) skulle henge med hvis Bardiani angrep der, og det gjorde de. Feltet ble egentlig skikkelig sprengt, og jeg klarte akkurat å henge med over, forklarer Wærsted.

Fikk opptrekk av Skaarseth og Træen

Etterhvert finner gruppen som har kjørt fra hovedfeltet at den gule ledertrøyen ikke har klart å henge med i bakken. Det motiverer laget med andreplassen sammenlagt, prokoninentallaget CSF-Bardiani, til å kjøre.

– Vi tar igjen gruppen til Anders, og da sitter vi der med meg, Anders, Torstein og Jonas. Jonas er med Bardiani å kjøre. Mot slutten kjørte Anders og Torstein i posisjon. Anders fikk meg først inn i den siste svingen, og da var det egentlig bare å åpne. Det var en lang spurt, men jeg klarte å komme først, og det var det viktigste.

Torstein Træen lå som nummer tre sammenlagt før søndagens etappe, men klatret til andreplass. Med bonussekunder steg også Wærsted på sammenlagtlistene, helt opp til tredjeplass. Dermed hadde Uno-X to på podiet sammenlagt. Anders Skaarseth ble nummer seks.

– Utrolig lagprestasjon

Uno-X Norwegian Development Team har hatt en strålende start på sesongen med etapperittet på Rhodos. På første etappe ble Træen nummer tre, mens Abrahamsen fikset tredjeplass på lørdagens etappe. Også der var Træen høyt oppe med en femteplass.

– Det er utrolig bra. Vi kom hit for å vinne minst en etappe, og det klarte vi. Det er utrolig gøy. Det gjør at vi får veldig selvtillit. Det er gøy for hele laget – det var en utrolig lagprestasjon. Å dra det i land er utrolig morsomt, poengterer dagens seiersmann. 

– Også litt gøy å slå prokontigutta i Bardiani, vel? 

– Ja, det var veldig deilig. De har vært litt høye, men det var godt å slå dem i dag.

Sesongen til Syver Wærsted fortsetter med NationsCup-rittet Gent-Wevelgem. Der håper han å ta med seg den gode selvtilliten og formen fra Rhodos og levere et godt resultat der også.

Også Oslofjord Cycling Teams Asbjørn Madsstuen var med i den avgjørende gruppen. Bygdø IL-rytteren spurtet inn til en meget god syvendeplass på etappen, og ble nummer elleve sammenlagt. 

 

Tagget med: ,

Les også disse