GOD STEMNING: Herman Dahl sørget for sesongens første seier for Joker Fuel of Norway. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Sesongens første seier for Dahl

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.03.19 20:00

Del på    

Joker Fuel of Norway-rytteren raskest på siste etappe.

(procycling.no): Den siste etappen av International Tour of Rhodes ble avgjort i en massespurt. Etter at Henrik Evensen (Joker Fuel of Norway) og Jonas Abrahamsen (Uno-X) hadde sittet i brudd samlet det seg ti kilometer før mål.

På de siste hundre meterne var det ingen som kunne matche farten til Herman Dahl, som spurtet inn til en klar seier, hans første for sesongen.

Dahl var tett på i spurten på den første etappen, da han ble nummer to bak Dusan Rajovic, mens han i endagsrittet Rhodes Grand Prix ble nummer fire, forrige søndag.

Etter et strålende opptrekk kunne han starte spurten fra front.

– Det var et helt sinnssykt opptrekk. De siste seks kilometerne kjørte vi med gutta i front. Det var helt rått, utbryter han til procycling.no like etter målgang.

– Henrik var i brudd så det ble en rolig dag for oss. Vi trodde kanskje det kom til å gå inn, men så støtet Abrahamsen seg opp, så da måtte de kanskje ta det. Vi hadde ganske god kontroll på det, men de kjørte sterkt i front.

– Hva betyr den første seieren?

– Det betyr mye. Det betyr mye for laget. Vi har kjørt bra her hver dag. Litt stang ut i går, men viktig for lagfølelsen å få den første.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Hoelgaard forsvarte andreplassen

Etter andreplassen på lørdagens etappe klatret Markus Hoelgaard opp til nettopp andreplass i sammendraget.

Uno-X-rytteren var skuffet over at han ikke klarte å ta seieren etter godt arbeid fra lagkameratene. Planen var å forsøke å ta de siste sekundene på søndagens etappe for å vinne rittet sammenlagt.

Det ble dog med forsøket for Hoelgaard og Uno-X, men 24-åringen hang med feltet til mål. Dermed forsvarte han andreplassen, og endte på podiet i Tour of Rhodos.

Uno-X satt med fire mann i tetgruppa som eneste lag på lørdagens etappe, og sikret seieren i lagkonkurransen på søndag.

Tagget med: , ,

Les også disse