DOMINANT: Søren Wærenskjold vant to etapper og ble nummer tre på den han ikke vant. Dermed ble det også en klar sammenlagtseier. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Wærenskjold med storeslem på Rhodos

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.03.20 16:01

Del på    

Vant både siste etappe og sammendraget.

(procycling.no): To norske lag dominerte Tour of Rhodes på rittets to første dager.

Den siste dagen endte i et oppgjør mellom de to. Uno-X angrep underveis, og Joker Fuel of Norway forsøkte å forsvare ledertrøya.

Det klarte sistnevnte så vidt. Feltet samlet seg på siste kilometer og i den påfølgende spurten var Søren Wærenskjold raskest og spurtet inn til sin andre seier på tre dager.

Ikledd den gule ledertrøya var det dermed ingen tvil om hvem som også vant tredagersrittet sammenlagt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Nei det er helt rått. Laget har egentlig vært helt ekstremt bra hele rittet og vi har kjørt veldig bra. Og så har jeg vært i form slik at jeg har fått i land de bonussekundene og så har de andre gjort grovarbeidet. Så da ble det seier til slutt, det gikk det, sier Wærenskjold til procycling.no.

19-åringen er den første nordmannen som vinner rittet sammenlagt. Fire mann har tidligere klart å bli nummer to. Kurt Asle Arvesen (2002), Asmund Romstad Løvik (2017), Torstein Træen (2018) og Markus Hoelgaard (2019).

Artikkelen fortsetter under bildet!

AVGJØRENDE: Strålende lagarbeid fra Staune-Mittet, Aalrust, Lukkedahl og Midtsveen sørget for spurten der Wærenskjold vant. Foto: Magnus Drivenes/procycling.no

Hardkjør underveis

Flere krevende stigninger var strødd ut over den tredje etappen av Tour of Rhodes. Den hardeste hadde sin topp etter 114 kilometer. Opp de 4,7 kilometerne med over åtte prosent dro Torstein Træen (Uno-X) i gang et voldsomt kjør.

Joker Fuel of Norway holdt seg samlet rundt Søren Wærenskjold og var 2:30 bak Træen-gruppa over toppen. Uno-X hadde Syver Wærsted i bruddet fra starten av etappen og brukte ham som en ressurs for Træen etter kapteinens angrep.

– Det var ganske close mot slutten. Vi lå vel i opp mot 60 på flatene og ga maks. Så de må ha vært jækla sterke foran der, men det gikk. Vi skjønte at vi kom til å kjøre de inn da det var fem kilometer igjen. Da var det en lettelse, men før det så måtte vi bare kjøre det vi hadde og se om det gikk.

Med 15 kilometer igjen var avstanden mellom gruppene kortet ned til 1:45. Joker Fuel of Norway var samlet rundt Wærenskjold hele veien.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De andre skulle bare følge mitt tempo og bite seg fast oppover. Og så visste vi at det kom til å sprekke over den første. Så gjaldt det bare å kjøre derifra og inn. Ikke kjøre oss helt ferdige inn i neste bakke, og så er alle av. Vi kjørte egentlig bare vårt eget løp helt fra første bakke og inn til mål. Så var vi heldige som fikk litt hjelp av et par andre lag så vi fikk opp dampen.

Mot slutten var en ursterk Fridtjof Røinås kjekk å ha.

– Fridtjof kjørte vel fra fire kilometer til 200-meter igjen. Da måtte jeg bare spurte alt jeg kunne og det gikk jo fint. Det var gøy det her.

Fra null til tre på tre dager

Wærenskjold har fremdeles noen dager igjen av tenårene. Torsdag fyller han 20 år. Fremdeles med plenty av seierssjanser foran seg i 2020.

– Målet før sesongen var en eller to UCI-seirer, og nå har jeg tre. Så nå er det egentlig bare å legge opp, flirer 19-åringen.

– Jeg følte meg jo bra og så kjørte vi veldig kontrollert i bakkene. Hadde vi begynt å få panikk i dag så hadde det ikke gått. Jeg er ekstremt fornøyd selv, så det lover jo godt for resten av sesongen. Det funker det når man får en god start. Det er alltid bra.

Med travere som Forfang, Evensen, Hoem og Vangstad ute er det en litt ny og yngre stil over Joker Fuel of Norway i år.

– Vi var jo litt spente på hvordan vi kom til å samarbeide, men jeg synes det har gått over all forventning. I dag så kjører vi jo egentlig som et WorldTour-lag rent taktisk. Det var litt close på slutten, men ellers så kjører vi ekstremt bra.

Etter en drøy uke på Rhodos blir det hjemreise fra den greske øya på mandag. Først skal triumfen feires med laget.

– Det siste vi skal er å spise på hotellet. Nå har vi spist carbonara og bolognese der hver eneste dag til både lunsj og middag. Så nå er jeg drittlei av det, forteller Joker-rytteren på lidenskapelig vis.

– Så vi får se hva det blir. Det blir nok ut på restaurant i hvert fall og en god dessert.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse