PERFEKT START: Erlend Blikra vant på første forsøk i Uno-X-drakta. FOTO: Jan Brychta

Blikra vant i Uno-X-debuten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.03.20 14:37

Del på    

Dobbelt norsk i Rhodos GP.

(procycling.no): Søndag syklet Erlend Blikra sitt aller første ritt som Uno-X-rytter. Det kunne ikke endt bedre for 23-åringen.

Etter et ritt fult av angrep endte det i sport på den greske øya.

Inn på oppløpet endte endagsrittet i en norsk duell mellom Blikra og Herman Dahl fra Joker Fuel of Norway. Men Bikkja fra Voiebyen klarte ikke å tukte Uno-X-rytteren.

Dermed ble det en perfekt start på Uno-X-livet for den tidliger Coop-rytteren Blikra.

Bak Dahl på andreplass fulgte tyske Joshua Huppertz (Lotto-Kern Haus) på tredjeplass. Så kom Fridtjof Røinås og sørget for tre nordmenn blant de fire beste.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mikkel Eide (Tønsberg CK) ble beste norske klubbrytter i rittet med sin åttendeplass.

Uno-X, Joker Fuel of Norway, Bygdø IL, Tønsberg CK og Asker CK var de norske bidragene i det greske endagsrittet.

Flere bruddforsøk – kort levetid

To mann stakk av gårde i brudd tidlig i rittet. Ikke lang tid etter snek en ny duo seg av gårde og ganske snart dannet det seg en kvartett i teten.

Ledelsen til de fire ble dog aldri særlig stor. Den toppet seg på rundt to minutter før feltet begynte å taue dem tilbake. 

Inn i det mer kuperte terrenget ble kvartetten hentet og feltet sprakk opp. 14 rytter satt i første gruppe en stund. Sondre Midtsveen og Håkon Lunder Aalrust (Joker Fuel of Norway) var blant rytterne i ledelsen. Duoen var med på enda et angrep som skilte seg ut fra gruppa.

Men også det ble med forsøket. Med 75 kilometer igjen var feltet samlet. Tre ryttere prøvde seg med omlag fem mil igjen. Trioen møtte samme skjebne og feltet forble relativt samlet de siste milene før spurten.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse