VANT IGJEN: Erlend Blikra spurtet inn til sesongens andre seier. FOTO: Jan Brychta

Blikra spurtet inn til seier: – Veldig bra løst den siste kilometeren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.03.20 13:33

Del på    

Vant den andre etappen på Rhodos.

(procycling.no): Den norske seiersfesten på Rhodos fortsetter. Etter at Erlend Blikra (Uno-X Norwegian Development Team) vant Rhodes Grand Prix foran Herman Dahl (Joker Fuel of Norway) på søndag, åpnet etapperittet Tour of Rhodes med etappeseier til Søren Wærenskjold (Joker Fuel of Norway) fredag.

Joker tok dermed kontroll på lørdagens etappe, og den endte i en massespurt. Der ble det nok en norsk seier, denne gang til Blikra. 

23-åringen sikret seg med det sin andre seier for sesongen. Polakken Alan Banaszek, med flere år bak seg på proffnivå, endte på andreplass. De to var klart best i feltet og avsluttet flere sykkellengder foran de nærmeste konkurrentene. Blikra tok likevel seieren med relativt klar margin, med en snau sykkellengde ned til Banaszek.

Søren Wærenskjold spurtet inn til tredjeplass. Sørlendingen leder dermed fremdeles rittet sammenlagt, før søndagens avsluttende etappe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spurt var plan A

Blikra veltet inne på de avsluttende rundene på fredagens etappe, men for Uno-X var det likevel planen fra start å kjøre for mannen fra Stavanger.

– Det var planen. Selvfølgelig så så vi i går at jeg kan falle av i bakker, men det var plan A. Så har vi jo alltid en plan B, sier Blikra til procycling.no.

– Zappi kjørte litt i første bakke. Det var ganske seigt altså, men så forstod vi at beina var mye bedre enn i går. Jeg satt lettere med, og vi så underveis at det gikk mot en samlet spurt.

Inne i avslutningen fikk han god støtte på veien mot sesongens andre seier.

– Det var veldig bra. Iver gikk i front i én kilometer. Jeg lå på hjulet hans, og akkurat idet han var ferdig kom Røinås og Syver forbi. Da smatt jeg inn på hjulet til Syver, og så kjørte han et fint sisteopptrekk. Jeg gikk fra hjulet hans. Det var veldig bra løst den siste kilometeren. 

Uno-Xs fremste sammenlagthåp, Torstein Træen, prøvde seg etter rapportene litt i bakkene på lørdagens etappe, men fremdeles er det altså Søren Wærenskjold som leder rittet. Søndag venter det en noe tøffere etappe, men det er fem mil fra den siste virkelige bakken og inn til mål.

På spørsmål om hvordan de skal løse morgendagen, er Blikra kryptisk.

–Det er hemmelig. Men vi har en plan, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse