Prøv Procycling Pluss idag

DEN NYE MANNEN: Fernando Gaviria viste at han både var raskere enn Alexander Kristoff og Peter Sagan under årets Tour de France. Nå lover UAE-sjefen fullt opptrekk rundt ham i 2019. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

STOR OVERGANG: Mens de fleste var godt i gang med off season kom beskjeden om at Fernando Gaviria byttet lag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Vi vurderer: Slik har overgangssesongen vært

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.11.18 00:19

Del på    

Vi har sett nærmere på overgangene til de 18 WorldTour-lagene.

Vi er kommet til slutten av november og de aller fleste, om ikke alle, WorldTour-lagene har stallene klare for neste sesong. Fremdeles kan det komme små justeringer, men av tilgjengelige ryttere er det stort sett hjelperyttere eller andre ryttere som ikke har prestert godt nok til å få en WorldTour-kontrakt.

Så mens vi venter på 2019, hvem har egentlig gjort det best på overgangsmarkedet? Under følger en gjennomgang og vurdering av de 18 WorldTour-lagene og deres overganger.

Lag: AG2r La Mondiale
Inn: Larry Warbasse (Aqua Blue Sport), Dorian Godon (Cofidis) og Geoffrey Bouchard (CR4C Roanne).
Ut:  Jan Bakelants (Team Sunweb), Cyril Gautier (Vital Concept), Matteo Montaguti (Androni Giocattoli-Sidermec) og Rudy Barbier (Israel Cycling Academy).

Ingen store utskiftninger, men det franske laget mister noen viktige og rutinerte ryttere. Bakelants, Gautier og Montaguti har vært faste innslag i treukersrittene som solide klatrere, hvor man i første rekke vil kunne savne Bakelants og Gautier – en duo kjent for sine mange brudd.

Mister også Barbier. I utgangspunktet en habil spurter, men én seier på to år skremmer ingen. Mister likefullt sin beste mann i massespurtene, men AG2R har styrkene sine i de tøffere rittene.

Tre ryttere inn. Bouchard har blomstret på sine noe eldre dager og vant det franske amatørmesterskapet og det kjente klatrererittet Tour Alsace i år. Sammen med Larry Warbasse blir 26-åringen en fin brikke inn på klatrelaget til AG2R og således en relativt grei erstatning for Bakelants, Gautier og Montaguti. De tre var også alle over 30 år, så det gir et noe mer langsiktig preg. Dorian Godon siste mann inn. Ung, 22 år, og en relativ habil allrounder som det er mulig å utvikle videre.

Alt i alt et lite spektakulært overgangsvindu. Har byttet ut noen eldre ryttere med nye og yngre ryttere, men har ikke erstattet Barbier på noe vis. Bouchard den mest spennende av de tre nye. 4/10.

Lag: Astana
Inn: Ion Izaggire (Bahrain-Merida), Gorka Izagirre (Bahrain-Merida), Manuele Boaro (Bahrain-Merida), Merhawi Kudus (Dimension Data), Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermec), Jonas Gregaard Wilsly (Riwal-Ceramicspeed), Hernando Bohórques (Manzana Postbon), Rodrigo Contreras (EPM) og Yuriy Natarov (Astana City).
Ut: Michael Valgren (Dimension Data), Andriy Grivko (?), Oscar Gatto (Bora-Hansgrohe), Tanel Kangert (EF Education First), Moreno Moser (Nippo Vini Fantini), Sergei Chernetski (Caja Rural), Jesper Hansen (Cofidis), Riccardo Minali (Israel Cycling Academy), Truls Korsæth (lagt opp) og Ruslan Tleubayev (lagt opp).

Store, store utskiftninger. Det største tapet er uten tvil Michael Valgren, som var blant verdens aller, aller fremste klassikerryttere i fjor, samt en strålende hjelper i mer kuperte ritt. Mister i tillegg Oscar Gatto til kompisen Peter Sagan og Bora-Hansgrohe, mens jernmannen Andriy Grivko foreløpig går rundt uten noen kontrakt. På toppen av det hele la Truls Korsæth tidligere i år. Går dermed fra å ha et meget spennende klassikerlag, et lag som herjet i finalene i ritt som Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, til et ganske mye gråere lag i vårklassikerne.

FLYTTEFOT: Michael Valgren sykler for Team Dimension Data neste år. Det gjør for øvrig også de to andre på dette podiet, Roman Kreuziger og Enrico Gasparatto. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Moreno Moser har ikke vært skikkelig god siden 2013, men hakket verre å miste Chernetski, som har levert en god sesong med seier i Arctic Race of Norway og tredjeplass i Tour of Guangxi. Et stort tap er også Tanel Kangert, som i en årrekke har vist seg fram som én av verdens fremste hjelperyttere.

Inn har de først og fremst sikret seg Izagirre-brødrene. To klasseryttere, og etter Ions niendeplass i Vuelta a España i år kan det bli spennende å følge hans neste steg i karrieren. Sammen veier de nok opp for tapet av Valgren, men de øvrige rytterne er ikke noe å rope altfor høyt for. Det er framtidsrettet, med gode klatrere i Gregaard Wilsly, Bohórques, Kudus og Natarov, men det føles ut som litt for lite når så mange beviselig gode WorldTour-ryttere forsvinner ut.

Styrket i fjellene, men vesentlig svekket i klassikerne. Ikke noe Alexandre Vinokourov roper hurra for, formoder vi. 3/10.

Lag: Bahrain-Merida
Inn: Rohan Dennis (BMC), Dylan Teuns (BMC), Damiano Caruso (BMC), Marcel Sieberg (Lotto Soudal), Jan Tratnik (CCC), Phil Bauhaus (Sunweb), Andrea Garosio (d’Amico-Utensilnord) og Stephen Williams (SEG Racing Academy).
Ut: Giovanni Visconti (?), Franco Pellizotti (lagt opp), Ion Izagirre (Astana), Gorka Izagirre (Astana), Enrico Gasparotto (Dimension Data), Kanstantsin Siwtsow (tatt for EPO), Ramunas Navardauskas (?), Niccolo Bonifazio (Direct Energie), Manuele Boaro (Astana) og David Per (Adria Mobil).

Blant lagene som var på shopping hos BMC mens fremtiden var uviss der, en handletur de fikk god valuta for. Rohan Dennis har vist seg som den beste temporytteren i år og er intet mindre enn en strålende signering. Caruso har lagt bak seg sin beste sesong, med andreplass i Tirreno-Adriatico og femteplass i Critérium du Dauphiné. Går også inn og styrker lagtempolaget etter å ha vært en del av kjernen i BMCs lagtempolag de siste sesongene. Kommer inn og vil bli en strålende hjelper for Vincenzo Nibali.

Dylan Teuns har i mange år vært en spennende rytter, noe han senest beviste med tredjeplass i Il Lombardia.

Det som virkelig er bra med signeringene til Bahrain-Merida er hvordan de har klart å erstatte roller i laget. Caruso og Dennis dekker opp for hva Izagirre-brødrene kunne levere i etapperitt, mens Teuns erstatter Gasparotto i bakkeklassikerne og i tillegg også har en helt annen dimensjon i de noe lengre bakkene.

Jan Tratnik får en velfortjent sjanse på WorldTour-nivå og vil også han kunne styrke laget på tempoer og i kupert terreng. Phil Bauhaus kommer inn og sørger for at nivået i spurtene i hvert fall ikke blir noe dårligere etter at Bonifazio tar steget ned til Direct Energie, mens de også henter inn to talenter i Williams og Garosio.

Ut er det mange rutinerte navn som går ut. En nødvendig prosess og Bahrain-Merida har virkelig et lag som kan gjøre seg gjeldende neste år. 8/10.

Lag: CCC Team
Inn: Simon Geschke (Team Sunweb), Will Barta (Hagens Berman Axeon), Serge Pauwels (Dimension Data), Guillaume Van Keirlsbulck (Wanty-Groupe Gobert), Josef Cerny (Elkov-Author), Gijs Van Hoecke (LottoNL-Jumbo), Jakub Mareczko (Willier-Triestina), Victor de la Parte (Movistar), Łukasz Wiśniowski (Team Sky), Amaro Antunes (CCC Sprandi Polkowice), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Szymon Sajnok (CCC Sprandi Polkowice), Laurens Ten Dam (Team Sunweb), Kamil Gradek (CCC Sprandi Polkowice), Pawel Bernas ( CCC Sprandi Polkowice) og Stefan Denifl (Aqua Blue Sport).
Ut: Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Danilo Wyss (Dimension Data), Alberto Bettiol (EF Education First-Drapac), Simon Gerrans (lagt opp), Tejay Van Garderen (EF Education First-Drapac), Rohan Dennis (Bahrain-Merida), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Kilan Frankiny (Groupama-FDJ), Jurgen Roelandts (Movistar), Loïc Vliegen (Wanty-Groupe Gobert), Richie Porte (Trek-Segafredo), Brent Bookwalter (Mitchelton-Scott), Nicolas Roche (Team Sunweb), Jempy Drucker (BORA-Hansgrohe), Tom Bohli (UAE), Damiano Caruso (Bahrain-Merida) og Miles Scotson (Groupama-FDJ).

Tar for ordens skyld utgangspunkt i det gamle BMC-laget. Som ved en fusjonering, er det alltid store utskiftninger. En haug med klasseryttere har forsvunnet ut, hvor Porte og Dennis er de største tapene.

Har ikke overraskende fått det tøft med å hente inn gode erstattere, og det har dermed i all hovedsak blitt et lag for Greg Van Avermaet. Wisniowski, Van Keirsbulck og Ventoso er fine signeringer i så måte, men det er utvilsomt et steg ned fra Roelandts, Küng og Drucker.

Vi kan ikke forvente et lag med den samme kollektive styrken som BMC har hatt de siste sesongene, men det ville alltid bli vanskelig når så mange av lagets stjerner allerede var på vei ut før fusjoneringen kom på plass. Gitt budsjettet var det heller ikke mulig å få inn fullgode erstattere så sent. Med de forutsetningene får de 5/10.

KAPTEINEN: Det meste vil handle om Greg Van Avermaet for CCC neste år. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Lag: Bora-Hansgrohe
Inn: Jempy Drucker (BMC), Oscar Gatto (Astana) og Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors).
Ut: Aleksejs Saramotins (?), Matteo Pelucchi (Androni Giocattoli-Sidermec) og Michael Kolar (lagt opp).

Et enkelt, men likevel meget bra overgangsvindu. Ut med en aldrende sliter i Saramotins og en Pelucchi som sist var i toppform i 2015, samt en Kolar som har stagnert noe de siste årene og la opp etter det slovakiske mesterskapet i juni.

Pelucchi var rett og slett overflødig i et lag som allerede balanserer Pascal Ackermann, Peter Sagan og Sam Bennett i spurtene.

Overflødig blir ikke de nye signeringene. Drucker og Gatto går rett inn og styrker et allerede veldig bra klassikerlag. Schachmann legger en gjennombruddssesong bak og har alle muligheter til å blomstre videre i det beste tyske miljøet. 7/10.

Lag: Groupama-FDJ
Inn: Stefan Küng (BMC), Kilan Frankiny (BMC) og Miles Scotson (BMC).
Ut: Arthur Vichot (Vital Concept), Jeremy Roy (lagt opp) og Davide Cimolai (Israel Cycling Academy).

Et annet lag som tok et sveip fra BMC. Her har de tydelig identifisert et problem og gjort sitt for å endre på det. Küng er blant verdens fremste temporyttere. Scotson er også god på disiplinen og sammen er de en sårt tiltrengt forsterkning av lagtempolaget til Groupama-FDJ og Thibaut Pinot.

Küng har også en meget spennende klassikerframtid og vil få alle muligheter i Groupama-FDJ, i tospann med Arnaud Démare. Frankiny en fin signering for å styrke bredden av klatresterke ryttere.

Arthur Vichot har i lang tid vært en rytter mange franskmenn har håpet på at skulle ta det neste steget, men når det ikke skjer, er det greit å la ham gå. Cimolai var viktig for Démare i 2017, men har vært brukt vesentlig mindre i år etter at Ramon Sinkeldam kom inn. Det blir et forsterket Groupama-FDJ i 2019. 6/10.

Lag: Lotto Soudal
Inn: Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), Gerben Thijssen (Lotto-Soudal U23), Roger Kluge (Mitchelton-Scott), Carl Fredrik Hagen (Joker-Icopal), Rasmus Byriel Iversen (Asd General Store), Stan Dewulf (Lotto Soudal U23), Brian van Goethem (Roompot) og Adam Blythe (Aqua Blue Sport).
Ut: André Greipel (Fortuneo-Samsic), Lars Bak (Dimension Data), Marcel Sieberg (Bahrain-Merida), Jens Debusschere (Katusha-Alpecin) og Moreno Hofland (EF Education First-Drapac).

Hvem som har det høyeste nivået av Caleb Ewan og André Greipel i 2019 blir spennende å se, men det var nok til en viss grad et bytte som måtte gjøres før eller siden uansett. Mister en del øvrige raske menn i Debusschere og Hofland, samt opptrekker Sieberg, men får også inn en brukbar støtte for Ewan med Kluge og Blythe.

HVEM ER BEST? André Greipel eller Caleb Ewan? På den første etappen i Tour of Britain i høst var det Greipel. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Flere spennende signeringer ellers i et litt nødvendig generasjonsskifte hvor også Lars Bak forsvinner. For oss nordmenn er selvsagt Carl Fredrik Hagen det mest spennende navnet. Men det navnet flesteparten av oss kan bite merke i er Stan Dewulf. 20-åringen vant U23-utgaven av Paris-Roubaix i år og er blant de største klassikertalentene i sykkelsporten. Her kan Lotto Soudal ha en virkelig stor juvel. 6/10.

Lag: Mitchelton-Scott
Inn: Robert Stannard (Mitchelton-BikeExchange), Callum Scotson (Mitchelton-BikeExchange), Nick Schultz (Caja Rural), Brent Bookwalter (BMC Racing Team), Edoardo Affini (SEG Academy Racing), Tsgabu Grmay (Trek-Segafredo) og Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert).
Ut: Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Roman Kreuziger (Dimension Data), Carlos Verona (Movistar), Roger Kluge (Lotto-Soudal), Robert Power (Team Sunweb) og Svein Tuft (Rally Cycling).

Etter å ha forlenget med Yates-brødrene, var det ikke lenger plass i budsjettet til å sikre seg tjenestene til Caleb Ewan videre. Det svir godt for det australske laget, som mistet Michael Matthews foran 2017-sesongen.

De største australske stjernene er dermed ikke i Mitchelton-Scott, men de har hentet inn noen ryttere med god tilhørighet til det australske kontinent. Dion Smith, 25-åringen fra New Zealand, får en velfortjent sjanse i WorldTouren, mens klatresterke Nick Schultz vender «tilbake» til laget han var staigaire for etter to år i Caja Rural.

I Bookwalter og Grmay får de solid kjørestyrke, spesielt førstnevnte, selv om det ikke helt veier opp for tapet av Roman Kreuziger og Robert Power. De to mest spennende navnene som kommer inn er nok Rob Stannard og Edoardo Affini.

Stannard fylte 20 år i september, men har allerede bokført seg for en rekke strålende resultater, inkludert etappeseier i Tour de Bretagne og seier i U23-utgaven av Il Lombardia og tredjeplass i U23-utgaven av Flandern rundt. En strålende allrounder som med litt tettere spissing kan bli veldig morsom å følge de neste årene. 3/10. 

Lag: Movistar
Inn: Carlos Verona (Mitchelton-Scott), Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal), Lluís Mas Bonet (Caja Rural) og Eduard Prades (Euskadi-Murias).
Ut: Jaime Rosón (avventende dopingsak), Víctor de la Parte (CCC), Dayer Quintana (Wilier Triestina) og Nuno Bico (Burgos-BH).

Ingen store bevegelser fra Eusebio Unzué & co. Ut med tre ryttere som aldri har klart å gjøre seg til en særlig vesentlig del av laget, mens du får inn et par spennende ryttere. Eduard Prades har hatt en strålende sesong med seier i Tour of Norway og Tour of Turkey. Det blir spennende å se hvordan han vil takle overgangen til et WorldTour-lag, han bør i hvert fall være god nok til å få noen gode resultater gjennom sesongen.

Pluss i boka for signeringen av Roelandts. En meget dyktig rytter som sammen med Imanol Erviti (og Alejandro Valverde) kan kjøre inn noen resultater i vårklassikerne, rittene Movistar normalt sett er svakest i.

Rosón er et usikkert kort. Har hatt en meget god sesong, men ble midlertidig suspendert på grunn av uregelmessigheter i blodpasset, i påvente av en endelig dom. Skulle det vise seg at han blir utestengt kan det bli en svekkelse, men først og fremst for fremtiden. 6/10.

Lag: Quick-Step Floors/Deceuninck-Quick-Step
Inn: Remco Evenepoel (Forte Young Cycling Team) og Mikkel Frølich Honoré (Team Virtu).
Ut: Niki Terpstra (Direct Energie), Laurens De Plus (LottoNL-Jumbo), Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe), Jhonatan Narváez (Team Sky) og Fernando Gaviria (UAE Team Emirates).

Et annet lag som slet med å få på plass de nødvendige finansene. Det førte til at årets Flandern rundt-vinner Niki Terpstra forsvant til Direct Energie, mens Fernando Gaviria i tolvte time gikk til UAE Team Emirates.

Det er to ryttere som krever ekstremt mye for å erstatte og Quick-Step er reellt sett ikke i nærheten av å kunne gjøre det. Mister også tre (unge) klasseryttere i De Plus, Schachmann og Narváez.

SKIFTER DRAKT: Men Niki Terpstra blir nok uansett å se i Flandern rundt neste år. Her på vei mot målstreken i Oudenaarde i år. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Gjør likevel den signeringen som kan vise seg å være den viktigste i mange år fremover. Remco Evenepoel er rett og slett fryktinngytende god til å være junior. For øyeblikket virker det som om spørsmålet ikke er om han vil takle overgangen opp til proffene, men hvor god han faktisk vil være når han får klasket seniorgirene på sykkelen.

Nå er det ikke slik at Terpstra og Gaviria måtte gå for at Evenepoel skulle få plass på laget, så isolert sett blir det likevel et dårlig overgangsvindu for Patrick Lefevere. 3/10.

Lag: Team Dimension Data
Inn: Rasmus Fossum Tiller (Joker Icopal), Lars Bak (Lotto-Soudal), Michael Valgren (Astana), Danilo Wyss (BMC), Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott), Stefan De Bod (Dimension Data for Qhuebeka), Enrico Gasparotto (Bahrain Merida), Gino Mäder (IAM Excelsior) og Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).
Ut: Serge Pauwels (CCC), Merhawi Kudus (Astana), Natnael Berhane (Cofidis), Mekseb Debesay (?), Scott Thwaites (?), Johann van Zyl (?), Nic Dougall (?), Lachlan Morton (EF Education First) og Igor Anton (lagt opp).

Team Dimension Data har i lengre tid vært blant de svakeste, om ikke det svakeste, WorldTour-laget. Mye av det skyldes en rimelig grell overgangsstrategi de siste årene, hvor man kan telle de gode overgangene på én hånd. I år har de imidlertid gjort det meget bra.

Nær samtlige lag bør ha ligget langflate etter Michael Valgren i løpet av sommeren. Dansken har rett og slett vært utrolig god i år og kan nå vente seg enda mer støtte og enda mer frihet enn hva han fikk i Astana. Får med seg resten av pallen fra Amstel Gold Race i Kreuziger og Gasparotto, mens man også har fått inn rutinen til Lars Bak og Danilo Wyss. De blir sannsynligvis gode menn for Valgren, noe forhåpentligvis Rasmus Fossum Tiller også kan bli.

Nordmannen har et veldig stort potensiale, men må likevel ta til takke med å se seg slått av Gino Mäder i den uoffisielle kåringen «største talent av nysigneringene». Sveitseren vant to etapper og ble nummer tre i Tour de l’Avenir i år. Det forteller alt om ferdighetene hans, og han blir en meget spennende mann for fremtiden.

All den tid fremtiden til Cavendish synes noe usikker, gitt sykdomstrøbbelet han har vært gjennom de siste to sesongene, og det virker til at Edvald Boasson Hagens dager i de største massespurtene er talte, er signeringen av Giacomo Nizzolo også veldig fin.

Mister noen solide ryttere, med Pauwels og Kudus som de største navnene. Thwaites har hatt en relativt anonym sesong etter en stygg krasj i vår, men overraskende at han ikke har blitt vurdert god nok for denne stallen. Har mistet en del av sin afrikanske identitet med årene. Neste år er kun 9 av av 29 ryttere afrikanske. 7/10.

Lag: EF Education First-Drapac p/b Cannondale
Inn: Tejay van Garderen (BMC), Moreno Hofland (Lotto-Soudal), Alberto Bettiol (BMC), James Whelan (Drapac EF Cycling), Lachlan Morton (Dimension Data), Julius van den Berg (SEG Racing Academy), Tanel Kangert (Astana), Luis Villalobos (Aevolo), Jonathan Klever Caicedo (Medellin), Sean Bennett (Hagens Berman Axeon) og Sergio Higuita (Manzana Postobon).
Ut: Pierre Rolland (Vital Concept), Will Clarke (Trek-Segafredo), Kim Magnusson (Riwal Readynez), Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy), Daniel Moreno (?), Brendan Canty (?) og Tom Scully (?).

Et solid overgangsvindu. Mister noen gode ryttere, men får desto bedre ryttere inn. Van Garderen og Kangert er meget gode signeringer og de har også hentet Alberto Bettiol «hjem» igjen. Unngår han skadene han var utsatt for i BMC, vil han igjen kunne vise seg som den spennende rytteren han er.

Det skal også bli spennende å se van Garderen i et nytt miljø. Kanskje er det det som trengs for å få en liten oppsving i karrieren igjen?

Har også hentet inn flere gode talenter, blant dem vinneren av årets U23-utgave av Flandern rundt, James Whelan. Sean Bennett er en annen som har vist seg som en svært lovende rytter, med flere gode prestasjoner gjennom årets sesong. 7/10.  

Lag: Team Katusha-Alpecin
Inn: Jens Debusschere (Lotto-Soudal), Harry Tanfield (Canyon Eisberg), Daniel Navarro (Cofidis), Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo), Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo) og Dmitry Strakhov (Lokosphinx).
Ut: Maurits Lammertink (Roompot-Charles), Marco Mathis (Cofidis), Baptiste Planckaert (WB-Veranclassic Aqua Protect), Tiago Machado (Sporting Clube de Portugal), Tony Martin (LottoNL-Jumbo), Jhonatan Restrepo (Manzana-Postobon), Robert Kiserlovski (lagt opp) og Maxim Belkov (?).

Isolert sett har de ikke blitt svekket.  Tony Martin forlater laget, men har heller ikke vært på sitt beste siden han forlot Quick-Step. Ellers er det en del stallfyll som forsvinner, mens de henter inn et par gode ryttere i blant andre Debusschere og Guerreiro.

TRENGER MER HJELP: Marcel Kittel legger en svak 2018-sesong bak seg, med kun to seirer. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Mister Kiserlovski som hjelperytter rundt Zakarin, men henter inn en hakket bedre klatrer i Navarro. Det kan hjelpe godt på for russeren.

Hovedproblemet mitt blir likevel at de ikke har gjort noe vesentlig for å styrke situasjonen rundt Marcel Kittel, all den tid Debusschere selv har sagt at han ikke vil kjøre så mye med tyskeren. Opptrekket var ikke godt nok i år og det vil være merkelig å tro at det da skal være godt nok i 2019. 4/10.

Lag: Team LottoNL-Jumbo/Team Jumbo
Inn: Lennard Hofstede (Team Sunweb), Jonas Vingegaard Rasmussen (ColoQuick), Laurens De Plus (Quick-Step Floors), Mike Teunissen (Team Sunweb), Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij), Tony Martin (Katusha-Alpecin)
Ut: Gijs Van Hoecke (CCC), Enrico Battaglin (Katusha-Alpecin), Robert Wagner (Fortuneo-Samsic), Lars Boom (Roompot-Charles), Bram Tankink (lagt opp), Stef Clement (usikker, avhenger av om han vil komme seg etter å ha slitt med ryggen siden mai)

Strålende overgangsvindu. Har identifisert et par områder og jobbet godt med dem. I Tour de France tapte de muligens en pallplass på at de havnet over minuttet bak på lagtempoen. Da er signeringene av Laurens De Plus og Tony Martin meget gode. I tillegg til å være sterke temposyklister, har de også begge to gode kvaliteter ellers, hvor spesielt De Plus kan vært svært viktig i klatringene.

De har også styrket klassikerlaget sitt på en god måte. Riktignok har Lars Boom forsvunnet og Bram Tankink lagt opp, men med Mike Teunissen og Taco van der Hoorn har de forsterket seg med yngre ryttere. De begynner dermed å få et meget spennende klassikerlag, har muligens verdens beste spurter i Groenewegen og to av de fremste sammenlagtrytterne i Primoz Roglic og Steven Kruijswijk. I tillegg virker det som om Wout van Aert er på vei inn. Det vil i så fall bringe vinduet deres opp i nærheten av 10/10, men foreløpig får de nøye seg med 8/10.

Lag: Team Sky
Inn: Eddie Dunbar (Aqua Blue Sport), Jhonatan Narváez (Quick-Step Floors), Filippo Ganna (UAE) og Ben Swift (UAE).
Ut: Sergio Henao (UAE), Beñat Intxausti (Euskadi-Murias), Łukasz Wiśniowski (CCC Team), David Lopez (lagt opp), Philip Deignan (?) og Jonathan Dibben (?)

Har sikret seg et knippe gode syklister de kan forme videre i Dunbar, Narváez og Ganna, mens Swift returnerer etter et relativt lite suksessfullt opphold i UAE Team Emirates.

Spesielt spennende blir det å se hva Sky-systemet gjør med Ganna og Dunbar, begge ryttere som har vist gode ferdigheter på tempo kombinert med en viss motbakkekapasitet.

Mister en del sterke ryttere, hvor Sergio Henao er det største navnet. Nivået blant klatrerne i Team Sky er nok likevel på et såpass høyt nivå nå at det neppe vil merkes i særlig grad.

Mye tyder også på at Ivan Sosa blir Sky-rytter etter en lang kamp i kulissene. Det vil i så fall gi dem ett av de største klatretalentene i verden og gi dem et strålende overgangsvindu. Uten Sosa er det ganske på det jevne. 5/10.

Lag: Team Sunweb
Inn: Cees Bol (SEG Racing Academy), Max Kanter (Development Team Sunweb), Joris Nieuwenhuis (Development Team Sunweb), Nicholas Roche (BMC), Robert Power (Mitchelton-Scott), Casper Pedersen (Aqua Blue Sport), Marc Hirschi (Development Team Sunweb), Asbjørn Kragh (Team Virtu) og Jan Bakelants (AG2R).

Ut: Simon Geschke (CCC), Phil Bauhaus (Bahrain-Merida), Roy Curvers (lagt opp), Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo), Lennard Hofstede (LottoNL-Jumbo), Laurens Ten Dam (CCC), Edward Theuns (Trek-Segafredo) og Tom Stamsnijder (lagt opp).

En ganske begivenhetsrik overgangssesong for Team Sunweb. Hovedprioriteten burde være å hente i et knippe ryttere som kunne hjelpe Tom Dumoulin i fjellene, men de har i liten grad gjort det. Riktignok har de hentet inn Bakelants, Roche og Power, men de er ikke på et nivå som er vesentlig over Laurens Ten Dam og Simon Geschke.

De to største signeringene står heller igjen som Cees Bol og Marc Hirschi. 23 år gamle Bool har hatt en fremragende sesong hvor han har gått fra det ene toppresultatet til det andre, mens Hirschi ble U23-verdensmester på fellesstarten i Innsbruck. 20 år gamle Hirschi har i flere år vært kjent som et meget stort talent og det blir meget spennende å følge ham videre.

Har gjort store utskiftninger på spurtsiden. Bauhaus forsvant tidlig til Bahrain-Merida, mens Theuns brøt kontrakten i høst. I tillegg var også Teunissen flere ganger høyt oppe i spurtene for Sunweb i fjor. Inn har de fått Max Kanter og Asbjørn Kragh Andersen, hvor det nok er førstnevnte som er tiltenkt mest ansvar. Kanter er kjent for meget god stabilitet og med enda litt bedre lagkamerater kan tredje- og fjerdeplasser allerede neste år bli til seirer. Uansett er lagets viktigste mann i spurtene fremdeles Michael Matthews.

Totalt ser laget noe svekket ut. 4/10.

Lag: Trek-Segafredo
Inn: Matteo Moschetti (Polartec-Kometa), Richie Porte (BMC), Alex Kirsch (WB-Veranclassic Aqua Protect), Will Clarke (EF Education First), Giulio Ciccone (Bardiani – CSF) og Edward Theuns (Team Sunweb).
Ut: Grégory Rast (lagt opp), Ruben Guerreiro (Katusha-Alpecin), Matthias Brändle (Israel Cycling Academy), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott), Giacomo Nizzolo (Dimension Data), Boy Van Poppel (Roompot-Charles), Laurent Didier (lagt opp), Eugenio Alfaci (?) og Gregory Daniel (?).

Mister Guerreiro og Nizzolo, men utenom det er det mindre viktige deler av stallen som forsvinner. Inn kommer en rekke sterke ryttere.

Hovednavnet er selvsagt Richie Porte. 33-åringen hadde ingen stor sesong i fjor, det til tross for seier i Tour de Suisse, andreplass i Tour Down Under og tredjeplass i Tour de Romandie. Det sier det meste om nivået til australieneren, som nok fremdeles har et par sesonger igjen på toppnivå.

TILBAKE PÅ TOPP? Siste halvdel ble preget av velt for Richie Porte, men han har muligheten til å slå tilbake for Trek-Segafredor neste år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Det er allerede et ganske bra nivå på klatrerne i Trek, men signeringen av Guilo Ciccone hjelper også med.

Også gode forsterkninger i klassikerne, med Alex Kirsch inn og Edward Theuns tilbake igjen etter ett år i Sunweb. Theuns vil også kunne være med på å fylle Giacomo Nizzolos rolle i massespurtene. Der blir også Moschetti en spennende rytter. Han noterte seg for ni seirer i år og er åpenbart veldig rask. Er han en ny Guardini/Mareczko når det gjelder kjørestyrken ellers? Det meste tyder på at 22-åringen er bedre rustet til å takle nivået enn sine nevnte landsmenn. Da kan han bli et meget spennende bekjentskap. 7/10.

Lag: UAE Team Emirates
Inn: Alessandro Covi (Team Colpack), Tadej Pogacar (Ljubljana Gusto Xaurum), Cristian Camilo Muñoz (Coldeportes Zenu Sello Rojo), Tom Bohli (BMC), Sergio Henao (Team Sky), Juan Sebastián Molano (Manzana Postobon), Ivo Oliveira (Hagens Berman Axeon), Rui Oliveira (Hagens Berman Axeon), Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) og Jasper Philipsen (Hagens Berman Axeon)
Ut: Ben Swift (Team Sky), Filippo Ganna (Team Sky) og Darwin Atapuma (Cofidis).

Dette er …. blanda drops! Signering for signering er laget utvilsomt styrket. Henao er en bedre klatrer enn Henao og Bohli fyller mange av de samme rollene som Ganna.

Et problem for UAE i år var også at laget hadde en litt liten stall. Det burde ikke bli et problem neste år.

Den store signeringen er selvsagt Fernando Gaviria. Sammen med Dylan Groenewegen trolig den beste spurteren i verden. I den rene massespurtene er han også en forbedring av Alexander Kristoff, mens nordmannen er bedre i de tøffere rittene. Sammen utgjør de potensielt meget skarp duo, men spørsmålet blir hvordan laget disponeres. Kristoff slet i hele år med et svakt opptrekk og det er ikke noe som er vesentlig styrket for neste sesong. Det blir nok definitivt en prioritet å fikse foran 2020, men som ikke var like lett å få i stand før 2019-sesongen gitt den sene overgangen. Risikerer dermed at de ikke får det beste ut av Gaviria, men han er uansett en såpass god rytter at han vil ta noen seirer.

Har sikret seg noen av sykkelsportens største talenter i Jasper Philipsen og Avenir-vinner Tadej Pogacar (samt Oliveira-brødrene). Hadde vært tett på et perfekt overgangsmarked om de også hadde hatt et fungerende opptrekk på plass sammen med Gaviria. 7/10.

 

Tagget med: ,

Les også disse