TRE SKILTE SEG UT: Mavi Garcia, Marianne Vos og Soraya Paladin tok podieplassene i Tour de Yorkshire. Foto: Michael Steele/Getty Images

Vos vant vindkampen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.05.19 14:19

Del på    

Heftig vær preget siste etappe i kvinnenes Tour de Yorkshire.

(procycling.no): Vanvittige vindkast skapte vansker for rytterne gjennom hele dagen i Yorkshire.

Men i rittets siste time skilte tre ryttere seg ut. Mavi Garcia (Movistar) rykket først fra en større favorittgruppe. Men Marianne Vos (CCC-Liv) og Soroya Paladin (Alé Cipollini) kom seg opp til spanjolen.

De tre jobbet meget bra sammen, og økte stadig til en forfølgertrio bestående av Christine Majerus (Boels-Dolmans), Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) og Hannah Barnes (Canyon SRAM).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Samarbeidet fortsatte helt til siste kilometer, der de tre begynte å lure på hverandre. Sterk vind også på oppløpet, som lå rett ut mot havet, gjorde det til en taktisk kilometer. Garcia virket mest nervøs og tok teten først, med Marianne Vos på hjul. Nederlenderen hadde ingen problemer med å passere spanjolen, og tok både etappeseier og sammendraget på kvinnenes siste etappe.

– Det skjedde så mye i rittet i dag så det er vanskelig å beksrive. Da vi kom til siste klatring så var Garcia i teten, og Paladin kjørte veldig sterkt i den bakken. Da kjørte vi inn Gracia. Vi var tre stykker og derfra var det bare full gass til målstreken. Da vi kom til Scarborough så hadde vi fortsatt medvind, men med motvinden gjennom etappen så var det tungt. Men vi hadde heldigvis en god margin til de bak, sier Vos i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Jeg var nervøs. Etter et sånt ritt så vet du ikke hva du har i beina til spurten. Men det var stort å ha de to med meg i bruddet, og å klare å fullføre var stort. Hele våren har vært ganske god. Men å komme hit etter en Ardenner-uke som ikke var helt perfekt, og å klare å vinne her i vinden gjør det perfekt.

Andreplassen, både på etappen og i sammendraget, gikk til Garcia mens Paladin tok tredjeplassen.

Heine med i teten

Vita Heine var synlig gjennom store deler av etappen. Hitec Products-Birk Sport-rytteren satt lenge med i tetgruppa.

Men da de tre stakk av gårde klarte ikke den norske mesteren å henge med. Hun fortsatte dog med et offensivt hode, og kjørte fra en større gruppe mot slutten.

Heine tok 11. plassen på etappen 2:47 bak Vos, og minuttet foran et større felt.

Slik gikk det til:

Bridlington lå badet i solskinn da feltet tråkket i gang den 132 kilometer lange etappen til Scarborough.

Men til tross for manglende regn i starten var det brutalt gjennom alle 13 mil.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Veldig sterk vind skapte utfordringer for mang en syklist. Alice Barnes (Canyon SRAM) var blant de første angriperne som fikk en luke.

Den varte dog ikke lenge, og et samlet felt fortsatte en time ut i rittet.

Nøytralisering

Olje i veien på Cote de Silpho sørget for at rittet ble nøytralisert en periode.

En innlagt spurt fulgte kort tid etter bakken, og med rytterne sluppet løs igjen prøvde Viebes og Vos litt halvhjertet å fortsette etter spurten. Men det ble også kjørt inn.

Etter en velt var rittet uten ambulanse en kort stund. Men etter litt venting fikk de sykle videre nok en gang.

Verdensmesteren prøver

Med hele 75 kilometer igjen klinte Anna van der Breggen til. En tidligere verdensmester, Lizzie Deignan, forsøkte å følge den regjerende verdensmesteren. Men

Forsøket varte en stund, men en større gruppe samlet seg bak Boels Dolmans-kapteinen. Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) dro med seg Soroya Paladin (Alé Cipollini) opp til sin landskvinne.

En større gruppe kom etter hvert opp til de tre, der Vita Heine satt med på strålende vis for Hitec Products-Birk Sport.

Nytt solobrudd blir til trio

I sidevinden sprakk gruppa opp, men Mavi Garcia (Movistar) klarte seg bra. Hun dunket til, og ble liggende alene i teten.

Marianne Vos (CCC-Liv) og Soroya Paladin tok opp jakten, og kjørte seg opp til spanjolen. Christine Majerus (Boels-Dolmans), Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) og Hannah Barnes (Canyon SRAM) ble liggende i gruppe to, og med tre mil igjen var trioen kun 15 sekunder bak.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Både Garcia og Paladin luktet en plass på podiet, og jobbet dermed velvillig sammen med Kanibalen fra Den Bosch.

De tre økte og økte, og gjorde opp om både etappeseier og sammendraget på de siste kilometerne inn mot Scarborough. Der tok Vos både etappen og sammendraget.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse