VANT I SESONGDEBUTEN: Marianne Vos herjet i Essen. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Vos vant i sesongdebuten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.12.20 14:49

Del på    

Tråkket fra alle i gjørmete Ethias Cross.

(procycling.no): Marianne Vos startet på tredje rekke, midt i feltet, i tirsdagens cyclocross-ritt i Essen med navnet Ethias Cross. Rittet er ikke en del av de tre store CX-seriene, men er å regne som et enkeltstående eliteritt.

Allerede etter halvannet minutt var hun oppe på 10. plass samtidig som den franske mester Marion Norbert Riberolle tok teten.

Tidligere Europamester Yara Kastelijn tok over ledelsen, men det tok ikke lang tid før Kanibalen var med i seierskampen. Etter den første runden var Vos kun åtte sekunder bak Kastelijn.

Samme nederlender ledet ut på den tredje runden foran britiske Anna Kay. Enda en nederlender, Inge van der Heijden, holdt tredjeplass like bak Kay mens Marianne Vos nå var den fjerde rytteren i tetgruppa.

Mekanisk trøbbel på denne runden ødela sjansen til Kastelijn som ble stående i flere minutter. Seiersgruppa vokste dog da flere ryttere kom seg opp.

Blanka Kata Vas, den ungarske mester, tok initiativet ute på nest siste runde, men da svaret Marianne Vos kontant.

Den meriterte nederlenderen klinket til med et eksplosivt angrep. Da det ble ringt med bjeller for den siste runden ledet Vos med seks sekunder.

Hun gjorde ingen feil på den siste runden og vant til slutt med seks sekunder ned til en meget fornøyd Perrine Clauzel med Inge van der Heijden på plassen bak.

De tre mest formsterke av CX-eliten, Lucinda Brand, Denise Betsema og Ceylin del Carmen Alvarado, var ikke på startlisten. Heller ikke en skadet Annemarie Worst stilte til start.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse